zaterdag 13 juni 2015

13 Zevenhuizen: 9e 'Billie Turf TochtFoto's HIER    (online) 
(En klik hier voor nog enkele foto's van Meintsje) 


(Werkt de link niet?? Klik dan hier) Zaterdag 13.6 waren er 2 mogelijkheden: naar Beetsterzwaag of Zevenhuizen. We wilden graag de Billie Turf tocht meedoen want die konden we vorig jaar ook al niet meedoen. Maar helaas het hondje mocht niet mee! Na enig heen en weer gemail met het 'brein' achter de BT-tocht Coby Kuiper kwamen we tot een oplossing zoadat we gelukkig toch mee konden lopen. Met dank aan Coby!!

En we hebben er geen spijt van gehad!! Zowel aan de route als alles erom heen was heel veel zorg besteed! We liepen over prachtige onverharde paden, paden waren vaak gemaaid, bruggetjes gelegd, er was entertainment onderweg, kortom teveel om op te noemen!  Er waren 2 pauzes waar ook muziek aanwezig was, openluchtlocaties maar met voldoende plaats om even te zitten en je consumpties te nuttigen en voldoende plaatsen om je drankjes weer kwijt te raken. We zagen onderweg oa levende standbeelden (Ot en Sien), een stealband, vreemde vogels,   de meester van Billie Turf, een postbode en er liepen paden vaak over prachtige privé gebied! Wel jammer dat er douane was waar we haast werden uitgekleed, maar na veel praatwerk en smoesjes konden we onze Friese pet en andere privé attributen behouden.

Veel onverhard dus maar dan heb je vaak ook een prachtige route, nu dus ook. De start- en finishlocatie was goed, pauzeplaatsen heel gezellig, alleen jammer dat de 2e pauze wat in het water viel maar er was schuilplaats genog en...heerlijke soep.   Onderweg nog een hevige discussie met een niet onvriendelijke vrouw (die loog over haar leeftijd) gehad over wel of niet afsnijden van ondergetekende. Maar ontergetekende loopt wel eens alternatief om een andere positie te hebben voor een foto, daarbij snij je wel eens iets af maar meestal loop je stukken extra. De dame was niet blond dus na een half uurtje praten snapte ze het. Verder willen we Greet Helmholt tige bedanken voor de foto's die ze van ons genomen heeft. 

Rest nog hierbij een oproep te doen aan mensen die deze tocht willen voortzetten!!! Deze wandeltocht wordt na volgend jaar gacanceld als er zich geen kandidaten melden voor de organisatie. Volgend jaar Billie Turf tocht nummertje 10! We hopen op voortzetting van de tocht!!!!!

Coby cs we willen jullie heel erg bedanken voor de  prachtige  dag die we hebben gehad! Bestuur en alle vrijwilligers DANK! Het was bjusterbaerlik!!

TOT VOLGEND JAAR!

Albert en Meintsje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten