woensdag 17 juni 2015

17 Alkmaar: 4-Daagse t/m 20 Juni


Foto's Dag 1 HIER:    KLIK Hier 

Foto's Dag 2 HIER:    KLIK Hier 

Foto's Dag 3 HIER:    KLIK Hier

Fotos Dag' 4 HIER:     KLIK Hier


Verslagen:
We doen dit jaar weer eens mee met de Alkmaarse 4-Daagse. Zo'n 6 jaar terug liepen we ook wel eens mee met deze 4-Daagse en de verwachting was dat deze 4-Daagse een soort Nijmegen zou worden. Dus 1x niet naar Nijmegen gegaan en Alkmaar meegelopen. We vonden hem toen wel mooi maar lang geen Nijmegen en daarom hebben we deze tocht eigenlijk niet meer gedaan. Je moet natuurlijk ook altijd vakantie opnemen van de baas en dat kan niet altijd. Dus Nijmegen. Maar nu het werkzame leven voorbij is hebben we natuurlijk nu meer tijd om eens een weekje te gaan lopen. Dus voor de 2e keer naar Alkmaar!

Vanuit de camping op Schoorl reizen we op en neer, de afstand naar de startlocaties is gemiddeld 10km, goed te doen dus. De eerste dag ging de route vanuit sporthal 'De Meent' naar Egmond a/d Zee. Vandaar langs het strand naar Bergen a/d Zee waar de 40-ers naar Camperduin gingen en de 25km. de strandopslag naar Bergen a/d Zee namen. Via Bergen a/d Zee liepen we naar Bergen Binnen en verder terug naar Alkmaar. Prachtige route! Het was goed wandelweer en we hebben geen nattigheid gehad onderweg. Le Champion zorgde goed voor ons, we kregen veel lekkere hapjes onderweg en bij de drukke kruisingen stonden telkens 2 verkeersregelaars. Verder was er een prima bepijling naast de overzichtelijke routekaart. Perfect dus geregeld!! Snowy werd voor de start nog geïntervieuwd door TV. Noord Holland maar baasje heeft het woord maar ff voor haar gedaan. Ze is inmiddels een BH-er (Bekende Hond) want we werden er de 2e dag vaak op aangesproken en ze werd weer gefilmd de 2e dag maar daarover later meer! Kijk maar ff naar TV Noord Holland!! We gaan nog even met de foto's van dag 2 bezig, morgen meer verslag en straks/morgen meer foto's. Groetjes uit Alkmaar!

21.6.2015: De dagverslagen zijn er wat bij gebleven vanwege het feit dat het internet niet goed werkte op de camping. De computer liep elke keer vast en verslagen uploaden bleek vaak onmogelijk. We gaan er niet zoveel woorden meer aan weiden maar wel dat we hebben genoten van deze 4-Daagse. Ongeveer 7 jaar terug liepen we ook mee maar we zagen nu wel de vele verbeteringen die in die tijd zijn bewerkstelligd. De routes verveelden bijna nooit; er waren vaak prachtige paden uitgezocht. De verzorging was echt super, we kregen regelmatig een natje en een droogje, appels, bananen, koek, water, dropjes etc etc. De vrijwilligers waren erg vriendelijk en behulpzaam. De sfeer onder de lopers was prima.....een Nijmegen? Nou dat nog steeds niet maar vooral de intochten in Heiloo en de intocht op de Via Alkmario gingen wel een heel eind richting Nijmegen. Maar misschien is dit wel de charma en aantrekkingskracht voor vele lopers dat het niet verschrikkelijk druk is maar je ziet toch continu rijen wandelaars. Ook de verschillende startlocaties voldeden goed. Alleen ons hondje klaagde dat ze nergens naar binnen mocht en steeds in de tas moest. Maar die moet niet zeuren want ze mag al blij zijn dat we haar niet in een pension stoppen! We vonden vooral het bezoekje aan het AFAS-Stadion (AZ) erg leuk al hadden ze om ons de laatste stempelpost niet helemaal boven hoeven doen. Daar had toch wel een mannetje beneden kunnen zitten die ons het laatste dagstempeltje kon geven? Maar enfin, zo nemen de mensen nog een consumptie waarschijnlijk want die zijn bekaf als ze boven aangekomen zijn.  

We kregen erg veel reacties op de TV-optredens van ons hondje Snowy die we na het overlijden van haar moeder niet thuis alleen laten. Alleen thuis of uitbesteden werkt niet echt en wandelen doet ze als de beste. "De pootjes zijn al aardig afgesleten".....was een veel gehoorde opmerking. "Ja hoor, ze was vroeger een giraffe" zeggen wij dan altijd. Maar het is wel duidelijk dat er erg veel naar de 4-Daagse reportages wordt gekeken tijdens de wandeltocht. Bijna iedereen kon Snowy! Een BH dus (Bekende Hond). Leuk....zoveel aandacht zie je bij ons in Friesland niet tijdens de 11-stedentocht helaas. Vaak alleen de melding dat men gestart is en hoeveel deelnemers er zijn. TV Fryslan: Maak er ook eens zoiets van....prachtig item!

Maar het goede gevoel overheerst natuurlijk over de 4D Alkmaar! Volgend jaar de 10e editie en daar hopen we ook weer bij te zijn! Tot dan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten