zondag 28 juni 2015

28 Oldeberkoop: Wandeldag

  Klik op fotootje voor reportage  

Elk jaar gaan we naar Oldeberkoop voor de wandeltocht aldaar. Weer of geen weer, meestal doen we gewoon mee ook al omdat de Nijmeegse 4-Daagse eraan komt. Deze keer deden we 30km. omdat we behoorlijk veel kilometers hebben gelopen de laatste tijd. De komende 2 weken gaan we 40km. wandelen waarschijnlijk in resp. Dwingeloo en Apeldoorn. Daarna dus de 4-daagse van Nijmegen waar we erg veel zin in hebben. De caravan staat al klaar met de belangrijkste kampeerspullen er al in en is inmiddels helemaal nagekeken. 

Maar de wandeldag Oldeberkoop was weer heel mooi en gezellig! De route ging veelal dwars door weilanden die speciaal voor deze tocht een flinke maaibeurt leken te hebben gehad. Onderweg was zoals elk jaar weer een gezellige pauzelocatie in elkaar gezet waar je even de voeten kon strekken zittende op strobalen. Bij de eerste passage daar kregen we een leuke attentie van de organisatie. Wij kozen voor de pen.

Bij de 2e passage was er gezellige muziek van Hilleke Timmer en een bekende trommelaar waar de naam me even van is ontschoten. We hadden een verzoekplaatje van de Commit Limmits aangevraagt via faceboek en terwijl we daar aankwamen speelde het top duo dit liedje al!! Op de pauzelocatie deelde de organisatie soep, koffie en frisdrank gratis uit....nou ja gratis...zat bij het inschrijfgeld inbegrepen. Voor slechts 4 euro kon je al meelopen met deze wandeltocht. Je kon 15, 30 of 40km. wandelen.

Eerst een stuk met ploeg WB oppgelopen, helaas ontbrak WB zelf en dit was meteen te merken: De foto bij een plaatsnamenbord was ongeorganiseerd, Theun maakte  moppen die op het randje waren, Jifke zwaaide met condooms etc etc. En ja...je wordt er toch voor aangekeken he...als je met zulke grappemakers oploopt. Maarrrrr gezellig! Onderweg werd natuurlijk ook serieus gepraat en met name over de toestand van de zieke wandelaars. Zonder namen te noemen willen we deze wandelaars ontzettend veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijden. Het leven is niet altijd leuk en kan soms keihard zijn. Hou jullie taai en hopelijk zien we jullie snel weer eens!

Na 15km splitsten de 30 en 40km. en hebben we ploeg WB niet meer gezien. We willen de organisatie heel erg bedanken voor al het genotene, we hebben een prachtige dag gehad met zo'n 470 andere wandelaars.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten