zaterdag 4 juli 2015

04 Someren: Kennedymars (52km)


  

Klik HIER voor FOTO'S   (google+)
Zaterdag 4 Juli zullen we niet snel vergeten. Na een zeer warme week zou de zaterdag wel eens bloedheet kunnen worden en veel wandelverenigingen hadden al op de situatie ingespeeld door hun wandeltocht af te gelasten of routes in te korten. Onze plannen om de Swaddekuier vanuit Buitenpost of de bostocht vanuit Dwingeloo te lopen moesten worden herzien. De Swaddekuier zou geen honden toelaten waardoor Snowy al haar veto uitblafte maar de tocht werd helemaal afgelast door de te verwachten hitte. Dwingeloo halveerde de 40km. zodat we daar ook niet onze geplande 40-er konden lopen maar de Kennedymars Someren kortte ook alle afstanden in waaronder de Kennedymars. De mimimars werd ingekort van 8 naar 4 km.; het rondje Someren van 40km naar 20km en de kennedymars van 80km naar 50km.! Toen we ook nog hoorden dat er voor Hans Wijnja een oppas werd gezocht tijdens de Kennedymars was de keus snel gemaakt: we zouden 50km. lopen in Someren!

Hans haalde ons op om 6 uur 's avonds en we waren half negen in Someren na een autorit van 239 km. De parkeerplaatsje lag enkele kilometers van de start maar er reden busjes tgen een vergoeding van 1 euro. Toen inschrijven en plaats nemen op het gezellige Wilhelminaplein waar een bandje speelde en we in een soort doolhof werden geplaatst. Zo'n 3 kwartier konden we nog genieten van de muziek waarna de toespraken kwamen. Toen het Kennedymarslied en daarna werden we om 22.00u in groepjes losgelaten. Mijn (A) 3e keer en Meintsje haar 2e keer Someren. Er was een hoop discussie over stempeltjes en of de naam Kennedymars wel gebruikt mocht worden op deze ingekorte versie, maar ook of deze beslissing de goede was. Nou makkelijk zat: Als bestuur moet je een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan, routes inkorten etc. en welke beslissing je ook neemt je maakt het nooit alle deelnemers naar de zin! En als je geen beslissing neemt en de mars normaal laat doorgaan en er gebeuren ongelukken dan krijg je ook de wind van voren van de criticie. Goed dat er een beslissing is genomen die de wandeling makkelijker zou maken!!

De wandeltocht was zeer de moeite waard. Door een heerlijk temperatuurtje hoefden er geen truien mee of jassen. We liepen eerst een rondje Someren en kwamen na 11 km. terug bij de start waar een soort van ereronde kon worden gelopen! Het was de eerste van de 10 verzorgingsposten die we onderweg tegenkwamen! De verzorging was optimaal! Bouillon, water, sportdrank, brood, fruit, drop etc. etc. was voorradig bij de diverse posten. De begeleiding op de kruispunten was ook top! Op de meeste kruispunten stonden wel 2 of 3 verkeersregelaars! Geweldig!! Verder overal partytenten met toeschouwers die het er van namen met een hapje en een drankje en muziek. Tot diep in de nacht werd er aangemoedigd en feestgevierd op de route. En dan zijn er toch nog mensen die in hun rugtas een radio meenemen en de muziek hard aanzetten, we hadden op een gegeven moment 2 van zulke grapjassen om ons heen lopen. Ondanks dat de route was ingekort met 28km. zag je toch nog veel lopers met problemen, vaak blaren maar ook andere klachten. Enkelen kwamen krukkend over de finish, soms vloeide er een traantje! Het regende natuurlijk persoonlijke records! Wij finishten ruim binnen de 11 uur, 10 minuten sneller dan onze snelste kennedymars ooit! Maar wel 28 km. minder natuurlijk! Hans kwam iets later binnen maar die moet alle "mooiste dames" onderweg natuurlijk ook te woord staan.

Bij de finish werd meteen een uitdraai gedaan met daarop de finishtijd, klassering en alle tussentijden bij de scanposten. Samen met een medaille en een drankje was dit het eindpakket van deze dag. We zijn blij dat we naar Someren zijn afgereisd, het was DE oplossing om toch een lange trainingsafstand voor de nijmeegse 4-Daagse te doen. Na nog een bakje koffie te hebben gedronken gingen we tevreden huiswaards met alweer een onuitwisbare herinnering rijker!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten