donderdag 28 mei 2015

31.05.2015: Diever: 4-Daagse t/m 31 Mei

Diever 4-Daagse 28/31 Mei 2015Klik op het plaatje voor de foto's van de desbetreffende dag
Voor de verslagen scroll naar onder


Diever 28.5.2015 Vierdaagse Dag 1    (ONLINE)


Diever 29.5.2015 Vierdaagse dag 2     (ONLINE)Diever 30.5.2015 Vierdaagse Dag 3    (Online)


 
Diever 31.5.2015 Vierdaagse Dag 4   (Online)

(Mochten de foto-linken niet werken probeer dan de Google+ link:)

28.5.2015: Diever 4-Daagse DAG 1  (online)
29.5.2015: Diever 4-Daagse DAG 2  (online)
30.5.2015: Diever 4-Daagse DAG 3  (online)
31.5.2015: Diever 4-Daagse DAG 4  (online)
Verslagen:


Dag 1:  Half 8 startten we voor de 30km. We hebben ons opgegeven voor de 30km. wat eerst meer dan genoeg was ivm de problemimatische 11-Stedentocht. Deze was nog niet helemaal vergeten, de voetjes deden nog wat zeer. Vooral de gewrichten in de tenen van de linkervoet waren nog vervelend. Maar geen blaren gelukkig! Meintsje liep probleemloos de rit uit en Snowy heeft 8km. in de tas gezeten en heeft zelf 22 km. gelopen want ook onze GPS gaf precies 30km. aan. De organisatie had liefst 5 pauzelocaties waarvan er 2 op dezelfde plaatsen waren. Zo om de 5 km. konden de beentjes even languit en de kleren even opdrogen wat vooral nodig was bij de 3e rust op 20km. want toen regende het even knap. De tent was dan ook overvol tijdens de dikke bui! We weten niet het aantal deelnemers, maar daar krijgen we morgen ongetwijfeld wel wat cijfers over. Het was in ieder geval gezellig druk en de route was erg mooi...maar dat kan haast ook niet anders in en om Diever!! We gaan morgen weer 30km. doen, de dag erna misschien 20km. en zondag is nog ff afwachten hoe alle gewrichten en schijven zich houden deze week! We gaan zo koesen, voor iedereen een goede nacht en oant moarn!!


Dag 2:  De tweede dag van de 4-daagse van Diever ging richting Wittelte en Uffelte. We deden net als de eerste dag wedrom de 30km. en deze tocht werd zo mogelijk nog mooier dan de eerste. Vooral in het begin werd een fantastisch stuk door het bos afgelegd en enkele smalle paden langs weilanden. Super stuk waar heel veel oe's en ah's vielen! Na 4,8km. was er een mobiele rust "Wittelte" en daar kwamen we op de terugreis na 25km. weer langs. Net zoals post 2 na 10,3km. in Uffelte (camping 'De Blauwe Haan'), daar kwamen we na zo'n 20km. nogmaals een consumptie afnemen. In restaurant "Frederikshaven" te Uffelte was de rust op de verste locatie. 5 Pauzes dus elke dag en dat is een perfect aantal, overal was toilet ook bij de mobiele rust. En overal een versnapering en koffie/thee.  Ook de bepeiling was prima. De 4-Daagse is ontzettend goed verzorgd je hoort dan ook weinig kritiek. Gezellige tocht gelopen met altijd wel aanspraak en een lolletje. We zouden eigenlijk maar 3 dagen lopen met een 20-er erbij maar we hebben besloten gewoon de 4x30km. af te maken, het is hartstikke leuk! Voor ons de eerste complete 4-Daagse doordat het werkzaam leven is afgelopen. Tijd genoeg dus om Diever en andere mooie tochten te gaan lopen. Over 2 weken gaan we de 4-Daagse van alkmaar doen en weer enkele weken later traditioneel de Nijmeegse 4-Daagse....maar eerst....nog 2 dagen GENIETEN in Diever!! Oant Moarn! 


Dag 3: De derde dag alweer! We zouden 30km. doen maar de plannen veranderden. De voeten van ondergetekende waren niet 100% ongeschonden uit de strijd gekomen op dag 2 en het hondje moest deels getilt worden op de 30 km. dus besloten we tot 20 km. wat Snowy ook zelfstandig moest kunnen doen. Dus ff langer op bed en op naar Diever voor de 3e dag! Onderweg was het noodweer: Fikse regenbuien trokken gemixed met hagelstenen over onze provincie en deden het ergste vrezen voor de wandeldag! Aangekomen daar de regenkleren aan en starten maar.  Eerst nog flink wat regen maar daarna een hele tijd droog en zelfs warm weer. Naarmate de tijd vorderde werd het weer natter en flinke buien met een behoorlijke wind geselden het wandelpeleton! Toch was het over het algemeen lekker wandelweer, eigenlijk hebben we nog geluk gehad. De route was (alweer) prachtig! De routeuitzetters verdienen een dikke pluim! Morgen een langer verslag, we zijn moe en willen graag weer gewoon de 30km. zondag doen! Maar de fotootjes staan online! Graag tot morgen bij de laatste dag van de 4-Daagse!!  Oant moarn!


Dag 4:   Vandaag de laatste wandeldag! De weersvooruitzichten voor vandaag waren de hele week heel goed maar naarmate de dag dichterbij kwam veranderde dit. Al met al kregen we een hele normale dag wat Nederlands weer betreft! De regen viel mee maar af en toe miezerde het toch nog even. Vandaag 30km. en daarmee komt ons totaal op 110 deze week (30, 30, 20 en 30km.). De 20km. lasten we in omdat de eerste 2 dagen vooral bij ondergetekende nog wat 11-Stedenklachten aanwezig waren maar dezen waren wonder boven wonder de laatste 2 dagen helemaal verdwenen! Het lijkt erop dat de moeizame wandelweken voltooid verleden tijd zijn!


Vanmorgen 5,15u van bed, 6.15u weg en 7.15u gestart! Bij de start werden we verrast door voorzitter Jan Winter die ons enkele consumptiebonnen gaf voor de reportages die we al online hadden gezet. Nogmaals dank!


De tocht ging dit keer via de stempelposten 't Wildryck (5km.), Leggerderveld (10km.) en kwekerij Joling (15km.) weer via dezelfde posten terug naar Diever. Het was wederom genieten onderweg want de route was weer supermooi! Meteen in het begin al kregen we een heuvelachtig pad voor de kiezen met pittige colletjes! Daarna waren we het spoor even bjuster! Pijl gemist of niet goed opgelet? Maar gelukkig waren we hier goed bekend en we volgden een breed zandpad naar Wildryk. Onderweg daar naar toe hadden we meer volgers dan op faceboek want er was een hele ploeg verkeerd gelopen. En allemaal achter ons aan want wij konden de weg daar! Schitterende route verder, we liepen oa. langs fantastische paadjes langs het Blauwe Meer, door prachtige heidevelden met vele kleuren wat een prachtig gezicht was. Verder langs een zandafgraving bij Hoogersmilde waar ook nog een uitkijkpunt was...even opgeklommen dus!

Echte liefde onderweg: een paar dat al 40 jaar was getrouwd liep verliefd hand aan hand een deel van de route. Staat wel ergens op onze foto's. Om en nabij de mobiele rustpost was het even uitkijken met de bepijling. Diverse delen van de route kruisten elkaar en dat zorgde voor een ingewikkelde bepijling bij de kruispunten. Hier liepen meerdere mensen niet goed en ook na de rustpost waren er problemen. Bij ons beperkte het omlopen zich tot ongeveer anderhalve kilometer omlopen. We werden op een gegeven moment door de organisatie langs een pad gestuurd wat we op de heenweg ook hadden gelopen en zo kwamen we toch nog vrij snel wer bij de mobiele rustpost. Daarna waren de problemen verleden tijd en liepen we vlot naar de Finish. Van A tot Z genoten onderweg, wat is de natuur mooi rondom Diever! En wat was alles goed verzorgd! 5 Keer pauzes onderweg met overal genoeg te happen en drinken en je kon het meteen weer lossen in de (mobiele) toiletten. Op een stuk dus van de laatste dag na verder prima bepijling en een prima start en finish locatie waar je ook nog enkele nachten kon logeren tijdens de 4-Daagse! Aan de finish werden we ingehaald door een muziekkorps die gezellige noten speelde! Daarna de consumptiebonnen nog even verzilveren voor een heerlijk biertje en zeer tevreden weer huiswaards. Diever wordt zeker een vaste notatie in onze agenda!! Volgend jaar is de startlocatie trouwens niet in het Dingspilhuis maar 'Het Kasteel' waar we de laatste dag in de laatste kilometer langs zijn gelopen (zie foto).


Onze eerste 4-Daagse in Diever was volbracht, we wisten dat het er mooi was doordat onze ouders er gewoond hebben maar we hebben weer vele prachtige plekjes ontdekt daar! Organisatie bedankt, het waren 4 fantastische dagen! Oant oar jier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten