zaterdag 25 april 2015

25 Noordwolde: RotantochtFoto's HIER

Rotantocht
Ivm. de komende 11-stedentocht liepen we in Noordwolde een extra tocht in Noordwolde uitgezet door wv. De Blaren' door de prachtige natuur van de omgeving. We liepen 25km. en dat moet genoeg zijn na de 40km van zaterdag. Volgens ons was er niet superveel deelname maar we waren vroeg weg (8 uur) en misschien zijn er nog velen gevolgd na ons

.11-Steden
Veel bekende gezichten die veelal trainden voor de 11-steden wandeltocht van 12 t/m 16 Mei a.s. zoals Anne Leemburg en ploeg WB die hun helemaal suf trainen...dit weekend zelfs 3x! Ook Annie Douma en Miranda Scheffer trainden voor de 11-Steden. Stuk met een sterk uitgedunde ploeg WB opgelopen maar onze wegen scheidden in frederiksoord want WB cs liepen de 40km. en wij deden de 25 aangevuld met nog een rondje Heerenveen vrijmarkt.

Stoomtram
Mooie gevarieerde route met onderweg veel mooie bospaden maar ook zagen we onderweg oude koloniehuizen en een Tramremise. In 1914 reed de eerste stoomtram van de Nederlandse tramwegmaatschappij van Steenwijk naar Frederiksoord, de rails zijn verdwenen maar de remise staat er nog, zij het voor een andere bestemming. 

Weinig wandelaars
We liepen met weinig medewandelaars vanaf Frederiksoord, misschien hadden de meeste wandelaars in het weekend hun portie wandelen wel gehad en kozen voor een dagje gezellig oude rommel bekijken op de vrijmarkt. 

Routebeschrijving
Wv 'De blaren' had de zaken prima voor elkaar vandaag, alleen de routebeschrijvingen kunnen iets uitgebreider vinden wij. Als je verdwaalt kun je op de routebeschrijving nauwelijks terug vinden waar je ongeveer bent. De namen van de straten erbij zou al een stuk beter zijn. Maar we hebben genoten van een mooie wandeldag, ook het weer werkte mee, de hele dag het zonnetje! Heerlijk!!

Kuinre/Harich
Komend weekend nog 2 loopjes in resp. Kuinre en Harich, en de week erna naar de 3-Provinciëntocht waar we foto's voor de organisatie gaan maken en daarna de 11-stedentocht! 

ZIN AAN!!

Wv 'De Blaren': Bedankt voor de mooie tocht! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten