zaterdag 11 april 2015

11 Earnewoude: Lustrumtocht WIK


Foto's HIER      

1E LUSTRUMTOCHT
Het was voor ons lang spannend of we de WIK-tocht in Earnewoude mee konden doen! 2 weken ziekte en een maar heel langzaam herstel deden ons tot het laatst twijfelen. We kwamen tot een oplossing; als het niet goed zou gaan dan maar halverwege afbreken en terug naar de start. Gelukkig hoefde dit niet, na een belabberd begin werd het naarmate de tocht vorderde toch iets beter dus kon de tocht worden afgemaakt. En zoals het nu lijkt is de situatie weer wat beter geworden vandaag, dus niet meer schade geleden. Het werd ook wel tijd om na 2 weken bankhangen de spieren weer eens te voelen, en geloof me, ik voel nu spieren waar ik het bestaan niet van af wist! Maar we hebben vandaag een rustdag, dus dat komt ook weer goed!

5 Jaar WIK
We waren dus te gast bij de WIK.....ook ons cluppie sinds januari! Na een gezellige ledentocht met als sluitstuk een heerlijke lunch op 28 maart was het nu dus de beurt aan iedereen om het feestje van 5 jaar WIK mee te vieren. Het wandelfeestje werd dus gehouden in Earnewoude vanuit 'De Buitenplaats. Een prima startlocatie met veel ruimte. Na eerst even info over een mogelijk stukje afsnijden te hebben ingewonnen konden we half 9 vertrekken, een half uurtje erna vertrokken de kortere afstanden.

2 Gezichtenloop 
Het was een dag met 1 heel volijk en 1 wat minder vrolijk gezicht. Het eerste stuk van de route ging deels over een nieuw pad door de Alde Feanen en onder het genot van een bescheiden zonnetje was het heerlijk wandelweer! Het 2e deel was er af en toe regen met een flink windje, ook nog toevallig op een iets minder indrukwekkend stuk dan de eerste helft. Gelukkig troffen we Ymie onderweg die het 2e deel als 'stormbreker' dienst voor ons heeft gedaan.... Onderweg werden we ook nog verwend met een kleine traktatie van de organisatie. 3x konden we onderweg  pauseren tw. café Westerseal, Multifunctioneel centrum Oudega en de 'Skipperseal' Opeinde, genoeg rustposten dus. 

11-Stedentocht
Geen lang verhaal vandaag, we gaan werken aan het herstel! Vandaag ff een rustig wandelingetje ergens in de buurt, goed vitamientjes nemen en komende week doen we waarschijnlijk nog een eigen tocht (Diever-Appelscha-Diever) en proberen dan de 40km. vol te maken. Zaterdag is de Lytse Doarpentocht vanuit Easterlittens waar we ook de 40km. gaan doen, en dan moet het toch helemaal weer goedkomen met die 11-stedentocht!! Meintsje loopt 2 dagen mee en aansluitend nog een dag van de Friese waterlinie 2-daagse, zelf doe ik alle 5 dagen.

Simmerreces
WIK bedankt voor de mooie tocht vanuit Earnewoude, het is altijd prachtig in die omgeving te wandelen. Jammer dat we nu tot september moeten wachten voor we weer kunnen WIKKEN! Fijne zomervakantie en Truus wensen we een voorspoedige reparatie aan de knie toe!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten