zaterdag 28 maart 2015

28 Wijnjewoude: WIK Jubileum

WIK 1e Lustrumtocht en lunch voor leden

Foto's HIER1e Lustrum WIK
Donderdag 26 Maart 2015 bestond WIK alweer 5 jaar. Dat was de datum dat alles officieel werd beklonken en Friesland en Nederland een prachtige wandelvereniging rijker was! In die 5 jaar is WIK duidelijk op de kaart gezet! De prachtige vereniging uit Drachten organiseert  jaarlijks 6 tochten die varieren in lengtes van 10 tot 30km. Één daarvan is de 'Goede Doel-wandeltocht' die jaarlijks wordt georganiseert. Meestal heeft het goede doel te maken met een ziekte die hard geld nodig heeft voor onderzoek en vaak zijn er ook 1 of meerdere  leden van de vereniging bij betrokken. Dit jaar bv ging de opbrengst naar de ziekte van Parkinson. Zo.n 820 deelnemers zorgden voor een opbrengst van ruim 4200 euro!! Fantastisch initiatief van WIK! Maar ook de wandelmarathon in 4 delen in september is een succes! Begon de vereniging met een deelname van 20 wandelaars, nu zit men al op zo'n 150 deelnemers die in september gezellig elke week even een blokje om gaan in verschillende plaatsen! Een voltreffer dus!  

Trainingen
Verder kun je bij WIK trainingen volgen voor Nordic Walking en Sportief wandelen waarbij zelfs aan de mensen met reuma,COPD en overgewicht is gedacht.  Voor Sportief wandelen zijn diverse trainingsgroepen zowel 's morgens als 's avonds terwijl de Nordic Walking groepen maandagmorgens hun 'ding' doen.

De motor
Veel te doen dus bij WIK onder de stuwende kracht van Henk Ramerman die (zonder al die anderen te kort te willen doen) toch de motor is van de club.  Vijf jaar terug dus alweer dat het WIK-wiegje in Drachten stond, reden voor een feestje! Ter gelegenheid van het eerste lustrum werd er za. 28 maart een wandeltocht uitgezet voor leden vanuit 'De Stripe' te Wijnjewoude. Men kon kiezen uit 3 afstanden: 6, 12 en 20km. en er was een afsnijroute!  Alle routes gingen door die prachtige natuur van oa. het Mandelfjild, we liepen dan ook de hele tijd door bos en heide, een heerlijk zonnetje was de saus op deze wandeling! Het werd pas veel later bewolkt en tegen het einde van de tocht kregen we nog een spatje regen maar dat mocht geen naam hebben! 

Knorrende magen
Na de wandeltocht kregen de leden nog een heerlijke lunch aangeboden door de vereniging! Nadat Henk Ramerman in vogelvlucht de geschiedenis van WIK op mooie wijze had verwoord werden enkele mensen in het zonnetje had gezet oa. wb. de leden met de meeste WIK kilometers in de benen. Maar de magen begonnen desdanig te knorren dat Henk haast niet meer te verstaan was en we maar gauw een aanval openden op het lopende buffet wat prima voor elkaar was!  Diverse soorten broodjes, soep, roerei, rollade....het knorrende geluid was snel verdwenen!!  Heerlijk!

Bedankt!!!!!! 
We willen de WIK bestuursleden en alle mensen die dit verder hebben mogelijk gemaakt van harte dank zeggen, niet alleen voor de lunch en de wandeling maar gewoon....voor 5 prachtige WIK-jaren!!!


TIGE.......TIGE DANK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten