zaterdag 21 maart 2015

21 Rouveen: SWOS   SWOS
   Klik op foto voor reportage

Er was veel keus  deze zaterdag, we hebben dan ook enkele vergaderingen vooraf moeten inlassen voordat we bij deze keus kwamen. We konden naar Norg, Dokkum en Rouveen en de keus viel dus op de zwarte Dennentocht vanuit Rouven die in de vertrouwde handen was van SWOS (Stichting Wandelorganisatie Staphorst). De organisator van de bekende Diekloop in 2014 staat verder garant voor nog een drietal tochten in een jaar. Naast de Dennentocht organiseert men ook een wintertocht eind januari, een kleurentocht in oktober en een nazomertocht in ...hoe kan het ook anders....in de nazomer (...begin september). Daarnaast organiseert de stichting ook nog een avondvierdaagse in mei. Mooi verdeeld over een jaar dus. 

Regen regen regen
De eerste 7 kilometer hadden we maar 1 regenbui maar die duurde dus wel de volle 7 km.! Het regende lekker door en de plu was onmisbaar! Maar de vooruitzichten waren goed dus we lieten ons niet chagrijnig maken door die paar druppels!  Na de eerste 12km. knapte het wat op maar er vielen regelmatig nog buien gedurende de tocht waarvan enkele pittigen!

Securitie-hond 
We gingen aanvangkelijk over redelijk veel asfalt, maar er waren ook enkele paden langs een vaart en dwars door een weiland. Variatie dus...voor ieder wat wils! Helaas was het echt even heel slecht gedurende deze kilometers dus we hebben niet veel meer gezien onderweg dan de binnenkant van de paraplu! En die was van goede kwaliteit hebben we gezien!! Na zo'n 7km. hadden we pauze en kreeg Snowy de melding van een dienstdoende securetie-hond dat ze niet welkom was op het pauzeterrein en werd compleet aangevillen! We dachten even dat ze werd opgevreten maar we konden de aanvaller van ons kleine hondje afkrijgen...gelukkig. Maar met de schrik goed in de benen zijn we meteen weggegaan van de pauzelocatie, we zijn aardig geschrokken en hebben Snowy verder steeds opgetild als er weer een grote hond aankwam. Ze is al vaker aangevallen sinds haar moeder Doerak overleden is. Dus het zekere maar voor het onzekere al krijg je nu steeds weer van die andere hondebezitters te horen dat het niet goed is dat je ze optilt etc. nou....dood laten bijten is ook niet echt gezond denken we!

Zwarte Dennen
Nadat we van de schrik waren bekomen kwam langzaam het goede zin weer terug. Ook al door de kwaliteit van de tocht, die werd steeds mooier en mooier. We hebben tijden omgelopen in natuurgebied 'De Zwarte Dennen' en dat was de moeite meer dan waard! Prachtig mooi natuurgebied met heel veel heide en bos. Woorden schieten eigenlijk tekort, zie de foto's maareens straks.

Dampende Jeanette
In Punthorst kwamen we een hevig dampende Jeanette tegen en hadden we na zon 19km. de 2e pauze en daar had men het heel gezellig gemaakt. Een heerlijk kampvuur met bijbehorende stoker, een lekker bakje snert, partytentje en gezellige mensen! Het was zonnig toen we daar waren, maar toen we weggingen voor het laatste stuk begon het spontaan weer te regenen. Maar ach....je went er vanzelf aan.  

De laatste kilometers liepen we wisselend over gewone wegen maar ook nog enkele mooie onverharde paden en een stukje hebben we op de heenweg ook gelopen. De tocht was bijzonder mooi, we hebben absoluut niet spijt van onze keuze deze dag. Rest ons de SWOS-sers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt heel erg te bedanken voor een mooie wandeldag!! Dat doen we dan ook:

Bedankt!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten