zondag 22 maart 2015

22 Lheebroek: Taribush festival


Taribushwandelfestival
Na de regendag op zaterdag 21 maart toen we de 'Zwarte Dennentocht' vanuit Rouveen liepen, reisden we vol verwachting af naar Lheebroek (vlak bij Dwingeloo). De kleren nog maar amper opgedroogd waren weer loopklaar inmiddels. We gingen kwart voor acht van huis en na een vlekkeloze rit arriveerden we ongeveer half 9 bij het terrein van Taribush. Daar hadden ze een gezellig hoekje gemaakt zowel buiten als binnen kon je een bakje koffie nuttigen. Wij kozen voor binnen want het was nog kkkkoud!! We kregen het al snel wram want Liana stond bij de deur haar faceboek oproep wandelaars te verwelkomen.  Liana had een lijstje gemaakt van mensen die komen moesten om met haar mee te lopen. Peter Commijs had al gezegd niet naar haar bevelen te zullen luisteren maar die heeft het thuis al zo in de broek gedaan voor eventuele strafrepresailles van Liana dat hij toch maar was gekomen. Onder het motto: VERRASSING....praatte hij zijn weigering van het eerste uur weg!  

Thermoskanpauzes
Wij gingen voor eigen tempo en eigen 'thermoskan'-pauzes dus meteen na het bakje weg terwijl de laatste oproepkrachten van Liana binnen kwamen. Ook Carola Regts was van de partij die voor het eerst een Taribush-wandeling meedeed!  

Zon en rust!
We hadden ons opgegeven voor de 30km. evenals zaterdag. Maar wat een verschil met zaterdag!!  's Morgens was het even koud maar dit was snel voorbij met het heerlijke zonnetje dat onze naar warmte hunkerende lichamen streelde. Afgeschermd door bos hadden we ook niet veel last van de wind die de gevoelstemperatuur aardig kan laten zakken.  Het zou een fenomenale tocht worden, wat een prachtig gebied dat Dwingederveld!! Mooie bossen en prachtige vennetjes wisselden elkaar in hoog tempo af. Dat we in Nederland nog zo prachtig kunnen lopen zonder ook maar 1 auto tegen te komen of het akelige geluid van een cirkelzaag of elektrische grasmaaier o.d......wat een heerlijke rust daar in dat gebied.  

Bosheuvels
Na 12 km. hadden we pauze in alweer zo'n gezellig resataurantje bij camping 'Zonnetij'. Je kon daar heerlijk in hetzonnetje een bakje koffie drinken en de verleiding was groot om daar heel te gaan zitten!! Na de pauze deden we een lus die iets minder spectaculair was dan het eerste stuk maar de route bleef onverminderd MOOI!!  Na de 2e pauze in 'Zonnetij' liepen we door een fantastisch stuk bos. Limburg heeft heuvels, maar de Drenten hebben ze ook! Prachtig glooiend terrein dwars door de bossen maakten dit stuk ook weer meer dan de moeite waard om te lopen. Prachtig prachtig!! Wat hebben we genoten! De spieren voleden we na afloop wel wat opspelen maar dat is logisch als je een hele winter 25-ers hebt gedaan en geen meerdaagse tochten. De kilometers worden de komende anderhalve maand uitgebreid naar 40km. , we doen eind april nog eens een 'dubbel' (2x40km.), thuis nog enkele korte 'tempoloopjes  en laat dan die 11-stedentocht maar komen!! 

De nazit
Na afloop hebben we op het gezellige terrein van de Taribush nog een kommetje soep gehad op kosten van de organisatie die op hun beurt weer gesponsord werden door de inschrijfgelden. Daarna nog ff een welverdiend biertje en dat alles onder het toeziend oog van Piet de Zon (Broer van Jan de Wind waar ook in wandelstukjes vaak over wordt gepraat)

Organisatoren: Hulde voor deze tocht, in één woord:  GEWELDIG!! Bedankt!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten