zaterdag 18 april 2015

18/04: Easterlittens: Lytse Doarpen T.


Foto's HIER  

10 Keer Lytse Doarpen!! 
Zaterdag 18 april jl. liepen we traditioneel mee tijdens de Lytse Doarpen rintocht georganiseerd door de Familie Miedema en een heleboel vrijwilligers. Behoorlijk door het wandelvirus aangestoken besloot de familie 10 jaar terug om zelf een wandeltocht te gaan organiseren. Elk jaar zou worden gestart vanuit een ander dorp en dit jaar, de 10e keer, was Easterlittens aan de beurt. Het zou een hele mooie 10e editie worden!! Alles zat mee, de weersvooruitzichten waren voor deze zaterdag al lang zeer goed, en dat kwam dan ook uit. Een zonovergoten dag zorgde voor een heerlijk wandelklimaat en natuurlijk heel veel deelname! Liefst 1006 wandelaars liepen mee voor de 25 of 40 km. De groep 40km. groeit met de week nu de meerdaagse tochten weer voor de deur staan. Ook voor ons, we lopen dit jaar zeker de 11-stedentoch, Nijmegen en de 4-daagse van Alkmaar mee, maar ook de Tocht om de Noord. Misschien lopen we ook nog de heuvelland 4-daagse in Limburg of de Marche de 'L Armee te Diekirch. Bij één van de laatsten wordt dan een kleine vakantie aan gekoppeld. 

Kwakkelen
Na een periode van kwakkelen met de gezondheid liepen we woensdag alweer een 40km. (Appelscha/Diever vv), deze ging nog vrij zwaar maar zaterdag liep alles weer als een trein. En dan bulk je in één keer weer van het zelfvertrouwen dat de tocht wel weer makkelijk zal worden uitgelopen.

Code rood!
Een heerlijke loop voor je zelfvertrouwen de "Lytse doarpen Tocht' waarbij we ditkeer 11 dorpen en wat buurtschappen aandeden. In elk dorp was een stempelplaats en vaak ook een pauze locatie zodat de inwendige mens ook niets te kort kwam. Onderweg werden we verwend met oa. een dropje, stukje kaas en een appeltje terwijl voor billike prijzen koffie en fris te koop was. Enkele pauzelocaties waren voorzien van live muziek, gezelligheid alom! Overal vrolijke en tevreden gezichten, wat kan een zonnetje toch wonderen doen. Hans Wijnja was ook weer terug uit Portugal, gelukkig want wat hebben we hem gemist!!! Code rood dus wel voor de vrouwen en daar werd gehoor aan gegeven, je zag weinig rokjes onderweg!  Verder een stukje stage gelopen bij Nanne Nicola (die met Joke liep) en zijn lessen hebben bijgedragen aan de foto van het Lammetje wat borstvoeding genoot van moeder schaap. Ook kennis gemaakt met ex 11-stedenvoorzitter Henk Kroes die voor het eerst de 11-stedentocht wil wandelen. Hij liep eerder deze week al 45km. en nu dus 42km. , die haalt echt de Bonkevaart wel!  Anneke Tissink maakte met ons toestel nog even een fotootje van ons, maar die wou eerst het hele gebied uitkammen om ons er samen op te krijgen.....maar niet gedaan dus. Verder had Meintsje een maatje voor haar paaldansact! Nanne Nicola klom naar het hoogste punt van het plaatsnamenbord van Hilaard...sjoch de foto marris! 

Dankwoord
Prachtige dag, heerlijk gelopen, zou anderhalve maand last van de griepprik dan nu eindelijk uitgewerkt zijn? Ons rest om de familie Miedema van harte te feliciteren met deze prachtige dag, alsmede de 10 jaar waarin jullie elk jaar weer een tocht uitzetten waar reikhalzend naar uit wordt gekeken!! In januari beginnen we al streepjes te zetten op het behang....nog 100....nog 99 etc. Bedankt bedankt bedankt! Ook alle vrijwilligers van de Lytse Doarpen Rin tocht...Oant oar jier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten