zaterdag 24 januari 2015

24 Egmond: Wandelmarathon (2)

Foto's:  DAG 1 HIER 
Foto's:  DAG 2 HIER Vrijdag 23 Januari vertrokken we naar Egmond voor het (bijna) jaarlijkse uitje naar Egmond voor de Egmond wandelmarathon. We zouden dit jaar eens een keer niet gaan maar onze (vaste) pensionbaas Judith verraste ons met een aanbiedinkje en dat lieten we ons niet 2x zeggen! Op naar Egmond dus voor 2x 21km., helaas konden we de FLAL-loop vanuit Workum dus niet meelopen. Achteraf niet erg natuurlijk want door het heftige winterweer waren we er toch niet heengegaan. En in Egmond logeerden we vlak bij de start, bovendien bleef de echte wintergrens in het midden van het land, links was het lente, rechts een horrorwintertje! Twee nachtjes dus Pension 'De Engel' waar we altijd verwend werden met een fantastische service en er zijn kamers in alle maten en prijzen, een aanrader!! En daar heb je altijd een engeltje vlak bij je schouder want het pension is ingericht met honderden engelen!! Voor mij (A) een geluk want er ging dit weekend weer ééntje op mijn schouder zitten: 2 blessures maar net op tijd weer loopklaar!!


Vrijdag middags gearriveerd en we gingen meteen maar ff Egmond in. Bakje koffie gedronken in 'De Parel' waar we Hans en Bep nog troffen, nou een ideale gelegenheid om eens een rondje van Bep af te nemen!  Zo gezegd zo gedaan, Bep was allang blij dat ze niet de hele tijd met Hans alleen hoefde te zitten! We zouden verder nog de zonsondergang fotograferen aan de kust maar helaas...donkere wolken pakten zich samen boven de zee. In Egmond troffen we Jeanette en Charlotte waar we nog ff een dieptegesprek mee mochten onderhouden. 's Avonds vroeg op bed en zaterdagmorgen de eerste etappe naar via het strand naar Bergen aan zee.


Eerst over het strand, zo'n 8 km. Het was koud, de 'Siberiëmuts' opgedaan, sjaal om en wanten aan. Maar het bleef koud ook al door de noorderwind. Op het strand kwam er gelukkig wat warmte uit onverwachte hoek. Ineke Huttens passeerde ons met een wandelvriend wat even een gezellig praatje tot gevolg had. Voordat we het wisten waren we weer van het strand af en daar werd het aangenamer. Op het strand waren we inwendig al verwend met koffie, koek en twix....de calorietjes werden wel aangevuld door de organisatie. Door de duinen gingen we naar bergen aan Zee waar het op de boulevart erg koud was. Een optreden van een shantykoor zorgde daar voor veel vertier. Even verzorging w.o. een manderijntje van de organisatie en het 2e deel van de route was ook erg mooi door prachtig duingebied liepen we een mooie route weer naar Egmond toe.'s Avonds hebben we gezellig gegeten met Ria Beute die ons tijdens de consumptie van een heerlijke pizza waarschuwde voor gebruik van een magnetron thuis!! Terwijl ze dit verhaal heel serieus deed stond haar mobiele telefoon wel  roodgloeiend voor alle fanmail  BloostCool. Maar het was super gezellig, lachen, lekker eten en een uurtje of half 8 weer naar het pension toe...klaarmaken voor dag 2!


De 2e dag is nagenoeg een kopie van de bekende halve marathon van Egmond (hardlopen) die jaarlijks wordt gelopen. Deze wordt al vele jaren gehouden en is eigenlijk de grondlegger van de wandelmarathon. De wandeltocht begon zo'n 10 jaar terug met een 1-daagse tocht over de Zuid-route maar na enkele jaren bedachten de Egmonders dat het natuurlijk veel meer op zou brengen als deze tocht over 2 dagen zou worden uitgesmeerd! Pensionnen zouden vol lopen, restaurants zouden het lekker druk hebben in dit weekend, kortom Egmond zou een goede financiele impuls krijgen! En nu lopen we dus al vele jaren de 2 daagse van Egmond. De zuidroute is echt alleen maar natuur, dorpen kom je niet tegen alleen strand en duinen. Erg mooi!! 4 Pauzes zorgden voor een blijvende volle maag en blaas, 1 Pauze was op het strand waar de 10km. lopers hun terugweg aanvaarden door de duinen, 1 meteen bij de strandafslag en nog 2x in de duinen. Bij pauze nummer 3 speelde een swingend orkest die de stemming er flink inhield. Erg gezellig! Bij pauze nummer 4 kwam de 10km.er ook weer bij en gezamelijk liepen alle wandelaars waar naar Egmond waar nog een rondje wachtte langs de vuurtoren en de boulevard (zo'n 2,5km). Terug in de sporthal was er nog muziek en een drankje en een neipetear natuurlijk voor vele deelnemers. Wij kozen ervoor snel de terugweg te aanvaarden omdat rug en enkel van ondergetekende nodig rust moesten hebben. Thuis gekomen merkte ik meteen hoe goed pijnstillers hun werk doen, tijdens de loop weinig last meer geahad de 2e dag maar thuis geen pillen meer maar veel pijn....gelijk maar een snipperdag aangevraagd bij mijn baas (Meintsje). Dinsdag begint de 'behangweek' maandags maar even heerlijk bankhangen terugdenkend aan een heerlijk weekendje weg in eigen land!


Organisatie bedankt voor de voortreffelijke organisatie, onze pensionbazen bedankt voor de prima verzorging van jullie gasten!! En loopvriendinnetje Ria: Tige dank voor je gezelligheid!!     We kunnen er weer even tegen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten