maandag 3 juni 2019

01.06.2019: Pieter Stuyvesant Kuiertocht

De Blesse  Zaterdag 1 Juni werd alweer de 9e editie van de Pieter Stuyvesant kuiertocht gehouden. Er waren ruim 2600 deelnemers aan deze mooie en populaire wandeltocht die dit keer startte bij Paardensportcentrum Stegeman in De Blesse. Het was even afwachten hoeveel wandelaars op dit evenement zouden afkomen, de 11-Stedentocht beleefde deze dag ook haar finishdag maar dit was nauwelijks merkbaar bij de PS Tocht. Hier heeft het prachtige weer ongetwijfeld ook aan mee gewerkt, de mooi weer lopers konden nu ook massaal starten!

Lopend buffet
Vanaf 1 maart kon worden ingeschreven voor de 12, 22, 32, en 42 km., een beetje meer dus dan gepland maar de prijzen bleven hetzelfde! De tocht is uniek want de routes gaan ook over privégebieden van boeren, natuurorganisaties en burgers. Alleen dus deze dag te belopen. Onderweg veel hapjes veelal verzorgd door de regionale supermarkten en natuurlijk was er veel muziek onderweg. Op ons filmpje hebben we van de meeste muzikanten waar we langs kwamen wat beelden verzameld.

De wandeling
In totaal liepen we zo'n 27 km. afwisselend op de routes van de 20 en 30 km. We waren voor de start van de 40 km. aanwezig. Daar werden we verwend door Jelleke Bouma van de organisatie die poloshirten en muntjes voor een bakje koffie had geregeld! Meteen daarna even met Pieter Stuyvesant gepraat, je kunt het diepteinterview horen en zien aan het begin van het filmpje! We konden de beide groepen van de 40 km. zien vertrekken. Daarna de 30 km. lopers, ook daar hebben we gefilmd en gefotografeerd bij de start en met de 2e groep zijn we meegelopen. Onderweg dus veel muziek, we zagen oa. Sjongersnocht uit Bantega, de Stuyvesant Singers, een trommel- en gitaargroep, een accordeonist, een fluitist etc. De Stuyvesant Singers zongen om en om met een swingend groepje in prachtige kleding die helaas net pauze kreeg toen wij kwamen. Om bijna een uur te wachten was net wat te veel voor ons, dus daar geen beelden van, wel wat foto's want Meintsje was net even eerder daar. De route was gevarieerd en mooi! We liepen over weilanden, bospaden en ook stukken over fietspaden... van alles wat! Gezellige pauzelocaties met muziek en hapjes en drankjes, we hadden het goed bij Pieter!!

Drone
Twee dagen voor de PST waren we in de buurt van De Blesse en hebben wat droneopnames daar gemaakt en ook in Steggerda. Maar een geluk want 's avonds begaf de tablet het die de drone aanstuurt. I-Phone besteld maar deze was nog niet in ons bezit voor de wandeling, dus de drone ging niet mee naar de tocht. Maar de opnames 2 dagen ervoor zetten we natuurlijk wel in het filmpje. 


Tot slot
De mix van prachtig weer, gezellige sfeer, mooie route, veel extra's maar bovendien een geweldige organisatie die met vele vrijwilligers weer perfect draaide maakte deze dag tot een pareltje onder de wandeltochten!! Hulde aan alle betrokkenden die hebben meegewerkt aan deze fantastische dag!! We hopen er bij leven en welzijn er over 2 jaar weer bij te zijn! BEDANKT!!!












































Geen opmerkingen:

Een reactie posten