zaterdag 8 juni 2019

07.06.2019: Nachtswalkerstocht

Nieuwehorne
Nieuwehorne  De Nachtswalkerstocht die vanuit sportcentrum Udiros wordt georganiseerd beleefde op vrijdagavond 7 juni de laatste editie. Jammer want steeds meer mensen ontdekten deze tocht enhet aantal deelnemers bereikte dit keer al bijna de 1000. Aanvankelijk wou Gretha de Vries (Wandelcoach/trainer) van 'Doelgericht Wandelen' niet meer dan 800 wandelaars aan de start hebben onder te verdelen in de 30 en 15 km. maar omdat het de laatste editie is heeft ze toch het aantal toelatingen tot 1000 gebracht. De 30km. start altijd om 18.00u en de 15 om 21.00u.


De linken:  FILMMONTAGE HIER    /    FOTO's HIER


Geen 30km.
Helaas kwam er een kink in de kabel, voor vrijdagavond werd code oranje wb. het weer afgekondigd
en na lang aarzelen besloot de organisatie om de 30 km. te schrappen. Jammer en sneu natuurlijk, men heeft veel werk van zo'n tocht en als die deels in het water valt is dat een domper voor de organisatie! Na 21.00u leken de berichten wat beter en de 15 was dus gered!! Ook is dat tevens het mooiste deel van de route met alle lichtjes, attracties en mucici. Maar zou het weer zich redelijk houden?

Drone
We konden dus kwart voor 8 weg ipv. de geplande kwart voor 5. De drone namen we wel mee, misschien konden we hem bij de start nog even laten vliegen als de wind en regen niet al te erg zou worden. We hebben tenslotte toch maar besloten hem niet te laten vliegen maar gelukkig hebben we de dronefoto's van 2018 nog! 

De tocht
Die was nagenoeg dezelfde als vorig jaar maar de route was andersom. Eerst dus naar Oldeberkoop.Onderweg was weer veel te zien en beleven. We hebben van veel items wel opnames dus bekijk het filmpje en de foto's maar eens. Bij de start werd gedanst door een jeugdgroep, het draaiorgeltje was weer aanwezig, een mooi geklede man speelde in het bos op een soort blaasorgeltje, De Bro-band was aanwezig al herkenden we ze niet meteen, Gerrit Jansen zong met zijn maat het swalkerslied onderweg (Rin), er was een soort robot onderweg, veel lichtjes wo. mooi verlichte bomen etc.etc. We kunnen alles wel opnoemen maar even het filmpje aanklikken en je weet bijna alles van deze tocht. Mooie pauzelocaties met muziek...kortom het was weer een heerlijk avondje uit!

Dank en respect

Gretha de Vries en alle vrijwilligers: BEDANKT voor al die mooie jaren dat we de Nachtswalkerstocht mochten beleven!! We vinden het heel jammer dat deze nu is afgelopen maar hebben respect boor je beslissing! Het waren fantastische edities en in stilte hopen we dat jij je bedenkt en toch door zult gaan met deze prachtige tocht! Wb. het aflasten van de 30km. hebben jullie een prima beslissing genomen, het is onverantwoord om mensen het noodweer in te sturen, dan krijg je als organisatie ook wat op je dak als er iets zou gebeuren. Wel jammer maar gelukkig hadden we de 15km. nog!!!

Bedankt bedankt bedankt!! Het waren 7 fantastische Nachtswalken!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten