zaterdag 11 mei 2019

11.05.2019: Bakkeveen 3 Provinciëntocht

Filmlink KLIK HIER        Fotolink KLIK HIER



Bakkeveen: Elk jaar gaan we in Mei naar de 3-Provinciën wandeltocht. Een prachtige tocht die altijd veel wandelaars naar Bakkeveen trekt. De organisatie zet zich in voor bijdragen te leveren aan verschillende goede doelen. Dit jaar werd er gelopen voor stichting 'Vier het leven'. Er waren verschillende afstanden die konden worden gelopen: 5, 10, 15, 20, 25 en 40 km. die startten over de gehele morgen. Wij kozen aanvankelijk voor de 25 km. maar waren er al voor de start van de 40-ers omdat we daar ook even wat filmbeelden van wilden maken. Onderweg besloten we door een pijntje en het idee na afloop nog even de drone te laten vliegen en filmen een lus van 5km. te laten vervallen. Bijna 2300 wandelaars gaven acte de presance! Toch een behoorlijk aantal als je meerekend dat ook de Lytse Doarpen Rintocht vanuit Ried haar jaarlijkse tocht organiseerde. Jammer natuurlijk want die hadden we ook graag willen lopen maar je kunt maar op 1 plaats tegelijk zijn. 

Privé terrein
De wandeltocht speelt zich af om en nabij het 3-Provincieënpunt en ieder jaar zijn de routes weer
anders en kiest men voor een andere richting. Dit jaar gingen we door bossen, heide en over weilanden richting Waskermeer, Haule en Haulerwijk. Vele boeren en andere privé grondeigenaren staan elk jaar weer hun grond ter beschikking om de wandelaars daaroverheen te laten gaan wat de route dan ook weer uniek maakt. Alleen dus te bewandelen tijdens deze tocht!

Minder validen
Ook aan de minder valide mens is gedacht, er waren speciale routes voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel. Klasse van de organisatie!! 

De wandeltocht
We waren ongeveer half 8 aanwezig, de eerste start zou om 8 uur zijn, de 40km. voor voorinschrijvers, om kwart over 8 startten de voorinschrijvers van de 25 km. en later de resterende afstanden. Het weer was goed, beetje fris soms als je volop in de wind moest lopen. Zoals altijd was de tocht weer prima georganiseerd. We liepen een prachtige route veelal over weilanden en smalle paden. Over sloten waren planken gelegd. Prima pauzelocaties wo. 2x in Haule waar heerlijke soep met 2 balletjes werd geserveerd! Je kon daar heerlijk buiten zitten waar het lekker toeven was. Wat ons wel opviel was het ontbreken van muziek, vorig jaar speelde er bv. een prima shantykoor onderweg nu dus geen muziek. Na de wandeling nog even een 'dubbel' gescoord dmv een biertje/ijstea en elk een ijsje. Daarna nog even de route op en de drone even laten vliegen. Nog een paar opnames mee gemaakt. Zie ons filmpje en de foto's maar!



Hulde!
Tot slot: Zoals elk jaar hoorde je hier geen wanklanken over de routes, overal positieve geluiden over de prestatie van de organisatoren. We hebben genoten van de prachtige routes, de gezellige rustpunten en alles wat toegevoegd werd door de organisatie. Jullie hebben het prima gedaan organisatoren, hier kunnen we weer een jaartje op teren!!


Tige dank!! Oant oar jier!!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten