zondag 5 mei 2019

04.05.2019: Wolvega Struuntocht



Wolvega  In de aanloop naar de zgn. Nachtswalkerstocht die op 7 Juni 2019 vanuit Nieuwehorne wordt gelopen werden er dit jaar elke eerste zaterdag in de maand 5 struuntochten georganiseerd. De Nachtswalkerstocht bevat afstanden in de lengte van 30 en 15km. die resp. om 18.00u en 21.00u starten vanuit sportcomplex Udiros te Nieuwehorne. De bedoeling van de struuntochten is om vooral beginnende lopers een georganiseerde opbouw te geven naar de Nachtswalkerstocht en de lengtes van de struuns lopen dan ook op van 7 naar 20 km. De laatste struuntochten bevatten 2 afstanden, een lange en een korte...voor ieder wat wils dus.

Dit concept bleek een succes dit jaar, ondanks de concurrentie van grotere wandelverenigingen in de buurt trokken de struners elke week zo'n 400 deelnemers! Vorig jaar kwamen de totalen nog niet eens boven de 100 deelnemers, teken dat de huidige opzet goed bevalt bij de wandelaars! 'Doelgericht Wandelen' onder de bezielende leiding van Gretha de Vries, organiseert deze wandelingen. De topper komt dus nog 7 Juni (Nachtswalkerstocht) die inmiddels zoals elk jaar vol zit. Voor de liefhebbers die nog geen kaartje hebben: Hou de site www.doelgerichtwandelen.nl in de gaten, misschien is er een wachtlijst of worden er nog wat kaarten bijgedrukt...… wa wit!


De laatste struuntocht had start en finish in restaurant van der Valk te Wolvega en ging langs de historische Friese waterlinie, een verdedigingslinie die ooit is opgericht om de Spanjaarden tegen te houden. De Duitse troepen kregen uiteindelijk de meeste problemen met de linie. Een handjevol Friese soldaten wist in het rampjaar 1672-1673 het leger van bisschop Bommen Berend een halt toe te roepen.

De rest van het verslagje moet even snel, we gaan zondag naar de Gaasterlandtocht en het was al een hele klus om het voor die tijd af te krijgen! Het was wederom een prachtige tocht met veel deelname, elke struuntocht kwamen er zon 400 wandelaars meewandelen! We kiepen oa. een stuk langs de Linde en onderweg werden we verwend met hapjes en drankjes. Onderweg werden we een stukje begeleid door figuren uit de Middeleeuwen die in passende kleding en met een (...valse) trompet de wandelaars begeleiden naar de pauzelocatie aan de Linde. Prachtige tocht, Gretha...gewoon doorgaan!!
















  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten