maandag 6 mei 2019

05.05.2019 Harich Gaasterlandtocht


FILMLINK KLIK HIER            FOTOLINK KLIK HIER


Harich: Zaterdag liepen we de laatste struuntocht mee vanuit Wolvega (Verslag met film- en fotolink op deze site) en zondag gingen we wederom wandelen, nu in Gaasterland voor de 16e Gaasterland wandeltocht die we al vele jaren meelopen. Een lang verslag geven we niet meer, al het hele weekend met wandelen en filmen bezig geweest. Dus even een paar woorden aan deze tocht gewijd. Het thema van deze tocht was 'Beleef het bos' en dan zit je in Gaasterland natuurlijk helemaal goed! Het was een frisse dag met een aardig windje maar de weergoden waren ons verder goed gezind: op enkele druppen na hielden we het droog!! Het was eigenlijk een heerlijke wandeldag!! De organisatie was als altijd in handen van Lionsclub Balk!


We liepen de 15 km. , 2 jaar terug de 40 en vorig jaar de 25. Zo loop je in de loop der jaren alle afstanden eens van deze prachtige wandeltocht door mooi Gaasterland! Onderweg enkele mooie passages zoals die dwars door een boerderij, een museum, mooie plaatsjes als Oudemirdum en Rijs, een theatertuin etc. In de Theatertuin trad een nog vrij onbekende muziekgroep op (Laaghangend fruit) terwijl in Oudemirdum de 'nachtegaaltjes' van Vocal Roses zoals elk jaar hun prachtige stemmen lieten horen. 


Een prachtige en uitstekend georganiseerde wandeltocht die dit jaar 2300 deelnemers trok op 4 afstanden: 7,5 ; 15 ; 25 en 40km. de opbrengst was voor het goede doel: De Zonnebloem afdeling Zuid-West Friesland waar voor ouderen en minder validen een dagje uit wordt georganiseerd. Het 2e doel is een sponsorbijdrage aan de stichting 'Bouwen met Bouma's' voor kleinschalige bouwprojecten in Zambia.


In ons filmpje hebben we enkele ingekorte nummers van de groepen die speelden onderweg en bij de finish geplaatst met beelden daaroverheen van de wandeltocht. Bij de beelden van de muziek aan de finish hebben we foto's van de hele tocht ingeplakt.  Volgend jaar staat de wandeltocht alweer in onze agenda! De start en finish was in manege Gaasterland te Harich. Organisatie: Lionsclub Balk 'Tusken Mar en Klif'



Complimenten voor de organisatoren, die hebben een top-prestatie geleverd!!














































Geen opmerkingen:

Een reactie posten