maandag 21 januari 2019

19.01.2019: 4e Willem Bartel vd. Kooi Winterkuiertocht


FILMLINK KLIK HIER   (Incl. foto's)



Augustinusga  Zaterdag 19 Januari viel ons oog op de 4e Willem Bartel van der Kooi Winterkuiertocht. We hebben momenteel eigenlijk helemaal geen zin in lange afstanden en super drukke tochten en toen we even aan het sneupen waren op faceboek kwamen we een loopje van 13 km. tegen vernoemd naar een plaatselijke kunstenaar uit 1700 die in Augustinusga geboren was. Even met de organisatie (IJsclub 'De Izeren Wjuk') contact gezocht en met de plaatselijke wandelcrack Annie Douma en er waren alleen maar positieve geluiden te horen over de voorgaande edities.  Verschil is wel dat de eerste 3 tochten op avond werden gelopen en er een mooie lichtjes-wandeling van gemaakt werd.  Hoe dat nu zou worden was dus een verrassing. We waren benieuwd. Je kon je opgeven voor de 5 en de 13 km. Wij kozen voor de laatste. 




Kunstschilder
Willem Bartel van der Kooi leefde van 13.05.1768 tot 14.07.1836 en was kunstschilder. Hij schilderde een groot aantal portretten zoals 'De Minnebrief' en 'Het gestoorde pianospel'. Een eerbetoon dus aan deze schilder om zijn naam toe te voegen aan deze wandeltocht.

Mooi winterweer!
De start was om 14.00u voor de 13 km. en meteen daarna om 14.30u startten de 5km. lopers. We troffen het: In tegenstelling tot de vorige 2 wandeltochten die regenachtig en somber waren was het nu prachtig winterweer! Jammer dat de vorst niet eerder was begonnen anders hadden we na de tocht nog even kunnen schaatsen op de prachtige schaatsbaan midden in het bos in Augustinusga, maar wie weet komen we er nog weer eens te schaatsen! 

Drone
Toen we er kwamen viel het ons op hoe mooi de ijsbaan daar ligt! Mooi verscholen tussen de bomen aan de rand van het dorp! Een ideaal plekje! We hadden de drone mee want we vinden het ook leuk om van veel plaatsen droneopnames te maken en die kun je dan weer in een filmpje monteren. Start en finish was bij het hokje van de IJsbaan die was uitgebreid met een partytent waar het erg gezellig was met oa. bier, frikandellen (speciaal) en patat!!

Pech!!
We hadden nogal pech onderweg, we liepen een keer helemaal verkeerd en daardoor raakten we de aansluiting kwijt met veel wandelaars, daarnaast verloren we onderweg een leesbril en de afstandbediening van de filmcamera zodat filmen erg moeilijk werd. Gelukkig hadden we dus ook dronebeelden en hebben we nog een 10 minuten filmpje in elkaar gekregen. Er waren hele leuke stukken in de route met oa. een pauzelocatie waar we verwend werden met kaas, worst en frisdrank. 


Dank...
Geen spijt dat we deze tocht hebben bezocht, heel leuk en gezellig en de omgeving is daar ook prachtig! We houden hem voor volgend jaar in de gaten, hij is voor herhaling vatbaar!!  Bedankt organisatoren het was een prima besteedde middag!!
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten