zaterdag 2 februari 2019

02.02.2019: Heerenveen / Nieuweschoot Struuntocht


Heidemeer Heerenveen






















Heerenveen:  Doelgericht Wandelen van wandelsporttrainer/coach Gretha de Vries organiseert net als vorig jaar een aantal zgn. struuntochten ter voorbereiding op de Nachtswalkerstocht die op 7 juni as. wordt georganiseerd. De struuntochten lopen op in lengte en als je ze allemaal meedoet is de Nachttocht een makkie! De laatste struuntochten zijn naast de oplopende afstanden ook kortere afstanden uitgezet voor de 15 km. Nachtswalkerstocht-lopers. Die hoeven natuurlijk niet 20 km. te trainen, maximaal 12 a 13 km. is meer dan zat anders zijn ze straks moe als ze beginnen!

Route
Kerkhof Nieuweschoot / Kerkepad
De 2e tocht had 1 afstand: 10 km. en startte vanuit de brasserie bij IJsstadion Thialf, een hele leuke locatie! De route ging zowel langs het prachtige Heidemeer met haar vele bruggetjes en over het Kerkepad bij Nieuweschoot. We hebben een klein beetje meegewerkt aan deze tocht door Gretha 2 routes te sturen waar ze ongetwijfeld wat uit heeft gehaald maar Gretha had zelf een aantal verrassingen in de route opgenomen.

De tocht:
Vanuit de gezellige brasserie in Thialf werd de tocht gestart. Vriendelijke inschrijfdames want er werden ons nog "De beste winsken" toegewenst!! En dat in februari!! Één Jongedame van het inschrijfbureau zat al alleen bij een tafeltje in voetbalstadion Heerenveen te wachten op wandelaars.....foutje, maar ze was nog net op tijd aanwezig voor de drukte begon in Thialf!  We liepen via een lusje door een bosstrook naar Nieuweschoot vanwaar we naar het Heidemeer gingen. Het was grijs maar goed wandelweer en er viel geen spatje regen! Na het rondje Heidemeer een stuk langs de van Engelenvaart waarna we na 1 kilometer het grillige Kerkepad opgingen met haar vele klephekjes en scheve modderige paadjes langs de boeren van Nieuweschoot! Een hele leuke passage was het zgn. feestbos waar de Nieuweschoters 's zomers hun feestjes houden. Het was daar feestelijk ingericht met vlaggetjes en een vuurkorf. Ook aan de inwendige mens was gedacht, we kregen een beker bouillon van de organisatie. Lekker!!  Hilleke van der Molen zorgde met stem en gitaar voor mooie muziek, 'De Voice van het feestbos', alle strobalen werden omgedraaid!! Na het feestbos gingen we naar het droevige bos...het crematorium van Nieuweschoot waar het Kerkepad dwars over heen gaat. Een mooi terrein met een oud kerkje. Na het crematorium liepen we al snel van het kerkepad af en de route eidigde waar hij begonnen was: Het imposante Thialf stadion. Daar nuttigden we nog enige consumpties en maakten nog een praatje met de wandeltop uit Brantgum! Erg gezellig! 

Dank
Net als de eerste struuntocht was ook deze zeer de moeite waard, er waren weer veel deelnemers: net als de vorige keer liepen liefst 400 wandelaars deze tocht mee. Hij was hartstikke leuk in elkaar gezet, zelfs een stukje muziek was aanwezig: TOP Gretha (...en alle vrijwilligers natuurlijk!). Volgende keer zijn we weer aanwezig, weer of geen weer!



Volgende struuntocht;

2 Maart 3de Struuntocht 13 km in Nijeberkoop
Startlocatie:Café restaurant Boszicht | Bovenweg26 | 8422 DH Nijeberkoop
Starttijd tussen 09.00-10.00 uur, finishlocatie sluit om14.30 uur.  

Route
Derde Struuntocht voert de wandelaars door een mooi gevarieerd landschap van bos, heide, open veld en water. Door het prachtige natuurgebied het Diaconieveen, langs de Tsjonger en de buurtschappen Egypte en Frankrijk. Halverwege een rustmoment op het Circuit De Prikkedam. Wandelaars hebben de mogelijkheid om te gaan struunen langs de lange cros/zandbaan van 1509 meter!   



Zie ook https://doelgerichtwandelen.nl 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten