zondag 13 januari 2019

12.01.2019: Bantega Winterwandeling


Archieffoto
Bantega  Al voor de 3e achtereenvolgende keer deden we mee aan de winterwandeling vanuit Bantega. Lekker dichtbij, slechts even het Tjeukemeer oversteken. En hij is altijd heel leuk georganiseerd,  elk jaar is er bij start/finish (SCC de Pomp) een leuke wintermarkt, we worden onderweg getrakteerd door een prachtig stukje muziek door de plaatselijke swingende muzikanten van Sjongersnocht, de route is steeds mooi en aan de finish staat een heerlijke kop snert klaar. Genoeg te doen dus in en om de Winterwandeling van Bantega heen!

Afstanden
Zoals gewoonlijk had de organisatie weer 2 mooie routes uitgestippeld in een lengte van 11 en 22
km. Wij kozen aanvankelijk voor de 22 km., het was alweer een tijdje terug dat we in de richting van de 25 km. een wandeltocht meededen.

Organisatie
Archieffoto
De organisatie is in handen van Oranjevereniging Bantega en is mede mogelijk gemaakt door IJsclub de Polder; het koor Sjongersnocht, SCC de Pomp, stichting Iepenloftspul en toneelvereniging Op Nij Feriene. Bantega. en kon starten tussen 9 en 11 uur en we waren dan ook half negen aanwezig om maar op tijd weg te zijn, wat voor de wandelaars uit. Het was nog niet erg druk aan de start en na even hier en daar een babbeltje gingen we al snel de route op.

Het weer en filmen
De weersverwachting vooraf was nog niet dramatisch, er zou wel regen komen maar pas later op de dag...geen centje pijn dus! Maar meteen nadat we gestart waren was het al aan het motregenen, het bleek hartnekkig want er kwam vooralsnog geen einde aan, sterker nog na de eerste pauze  werd het alleen maar erger. De stevige wind maakte het er ook al niet aangenamer op! We hadden moeite met de apparatuur droog te houden en besloten na de eerste pauze geen 22 maar 11 km. te lopen. Geen verkeerde beslissing want de filmcamera kon al die regen niet aan en zei tijdens de 2e pauze: doe het zelf maar. Jammer want bij Sjongersnocht zijn dus niet alle opnames gelukt, het geluid wel en die hebben we dan maar onder de filmpjes gezet alsmede enkele opnames die nog wel aardig waren aangevuld met wat filmbeelden met het fototoestel. Beetje verschil in licht en kleur maar beter dan niets natuurlijk!

De wandeling
Programma Toneelvereniging
De organisatie had zoals gewoonlijk weer mooie routes uitgestippeld, elk jaar weer een verrassing! De lange route van 22 km. maakte een mooie lus door het Kuinre bos, de korte ging via mooie paden oa. langs een stuk dijk en over een weiland had net als de 22 km. enkele mooie en gezellige pauzelocaties waar we lekker lang hebben gezeten om maar weer droog te worden! Tijdens de eerste pauze konden we genieten van wat leuke sketches van de jubilerende toneelvereniging 'Op Nij Feriene'. De vereniging speelt vanaf 22 Februari het stuk 'Café de Mus' in Bantega en lemmer. Enkele sketches staan op de film. De 2e pauze (...voor de 22km. de 3e) was ook al zo gezellig, Sjongersnocht zong daar de longen uit het lijf met gezellige en mooie liedjes! Veel wandelaars bleven daar een tijdje opdrogen en bouillon drinken. Toch nog aardig opnames kunnen verzamelen mede dus doordat we 2 toestellen meehadden. (….het gaat inmiddels weer goed met de apparaten, nachtje boven de CV doet wonderen!). Bij de finish was een bescheiden wintermarkt, die is toch wel een beetje kleiner geworden na een druk bezette 1e keer enkele jaren terug.

Dank!
Organisatie, vrijwilligers, Sjongersnocht, standhouders etc etc.: Iedereen bedankt voor deze heerlijke wandeldag! Het was weer heel gezellig en we hebben genoten van jullie mooie omgeving! Jammer van al die regen maar dat is het enigste wat je zelf nu eenmaal niet in de hand hebt! Tige dank!Meintsje maakte nog een aantal foto's:Geen opmerkingen:

Een reactie posten