zondag 16 september 2018

15.09.2018: Appelstap

FILMLINK KLIK HIER      /     FOTOLINK KLIK HIERAppelscha: Zaterdag 15 September gingen we naar Appelscha voor de wandeltocht die we vorig jaar ook al meeliepen: Appelstap. 'Lionsclub Ooststellingwerf' organiseerde deze prachtige wandelhappening en deed dit voor het goede doel! De goede doelen die dit jaar op een bijdrage konden rekenen dank zij deze wandeltocht zijn: 'Spieren voor Spieren'; Stichting A.L.S. en Cliniclowns. Prima doelen natuurlijk en het was dan ook prachtig dat zoveel wandelaars de weg naar Appelscha hadden gevonden. Liefst 1100 wandelaars beleefden deze fantastische tocht mee! Je kon starten op de 5, 10, 15 en 30 km. ook was er een rolstoelvriendelijke 5 km. uitgezet.

Wij waren 'ingehuurd' om beelden van deze tocht te maken dmv film en foto's. Tot de start van de 30 km. ging alles goed, maar net na de start stond ondergetekende (A) op een picknicktafel te filmen en bij de niet geheel vlekkeloze afsprong knapte er iets in de enkel van de linkervoet. Het lopen ging niet meer. Organisatie erbij en die heeft ons goed geholpen. Een dokter was aanwezig en die heeft de hele enkel ingetaped en dat scheelde al een stuk. Maar lopen ging niet maar ik kreeg via de organisatie een heerlijke mountinbainke en in combinatie met een kortere route doen (10 km.) konden we toch nog de tocht meebeleven en beeldmateriaal verzamelen. Makkelijk ging dat niet, het was al moeilijk de camera met attributen mee te nemen op de fiets en je kon ook niet overal fietsen. Maar het is gelukt, we hebben weer een onuitwisbare herinnering erbij!Op de 10 km. waren een heleboel leuke items en we hebben dus niet heel veel gemist. Er was weer theater op meerdere plaatsen, muziek door die fantastische 'Bro-Band', een mooie pauzelocatie met gezonde drankjes en hapjes, heel veel lichtjes vooral op het laatste stuk, en natuurlijk een hele gezellige en leuk ingerichte start- en finishlocatie met balonnen, een vuurwerkloper op het einde, lichtgevende kaarsen etc etc. Het filmpje zal daar meer over laten zien. 


Na afloop werden de afvaardigers van de goede doelen naar voren gehaald. Er was een cheque voor de 3 bovengenoemde instanties en die konden alle drie 4650 euro op hun rekening bijschrijven! Prachtig resultaat en daar gaan ongetwijfeld mooie dingen mee gebeuren! We hebben wat foto's gemaakt en een filmpje, de laatste zal iets langer duren voordat deze klaar is maar de foto's staan al online. De filmlink geven we een kleurtje als hij geactiveerd is. 


Organisatie: Blij dat we dit ondanks tegenslag toch mee konden beleven!!  We denken maar zo: Dat beetje pijn om toch nog mee te gaan stelt niets voor in vergelijking met mensen met een spierziekte of die A.L.S. hebben. Met een zweepslagje kun je nog meedoen, met A.L.S bv niet! We waren blij dat we dit mochten doen. Complimenten voor de organisatie en hopelijk tot volgend jaar!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten