donderdag 13 september 2018

12.09.2018: Wandelmarathon WIK (2)Earnewoude  Op 12 September liepen we de 2e etappe van de wandelmarathon van WIK vanuit het prachtige plaatsje Earnewoude. Vorige week Etappe 1 in Rottevalle, volgende week 19 Sept. in Beetsterzwaag en de serie wordt afgesloten vanuit Drachten op 26 September as. Totaal lopen de wandelaars die alle tochten meelopen dus een marathon (Ruim 42 km). WIK organiseert dit al verscheidene jaren en het blijkt in te slaan bij de wandelaars. Vorige week kwamen er 234 wandelaars op af en in Earnewoude ondanks de voorspelde regen toch nog 214!!


Dit komt natuurlijk ook doordat start en finish in het prachtige Earnewoud was, het was 10 km. genieten geblazen! We hebben een uitgebreid beeldverslag gemaakt van 14 minuten waarvan 10 minuten film. Veel woorden zetten we hier dan ook niet neer, het filmpje laat de meeste dingen wel zien. 

Het gebied was ons niet geheel onbekend, we liepen er al vaker met een FLAL-tocht langs. Leuk was de passage langs het uitkijktorentje waar ondergetekende nog even op is geweest. Hardlopend weer terug naar m'n vrouwtje want er waren weer enkele mannen op de route met veel aandacht voor haaršŸ˜ dus in de gaten houden.


De nieuwe privicywet leidt soms tot enkele discussies, een enkeling maakte zich daar nogal druk om en dreigde al om ons aan te geven. Beetje onnodige woorden, wie niet duidelijk in beeld wil geef dit meteen even aan en we houden er rekening mee. Daar hoeven geen problemen om te ontstaan. Wij hebben ook al even gekeken wat wel en niet mag maar we mogen gerust een filmpje maken. Als je beroeps bent gelden er strengere regels. Maar we verdiepen ons er ook nog even in, feit is gewoon wel dat bijna iedereen niet moeilijk doet om een fotootje of filmshot, die zijn meestal niet zo lang. 


We willen WIK even heel hartelijk bedanken voor deze prachtige wandelmiddag waar toch maar even weer een ruime 200 wandelaars op af kwamen! En dat met regenvoorspellingen en een dikke bui vooraf! Tige dank!!!

Programma: Volgende week de 3e etappe: Beetsterzwaag, maar zaterdag 15 September eerst APPELSTAP, een prachtige wandeltocht door het Drents-Friese Wold!! Afstanden 5 t/m 30km. voor ieder wat wils! Veel theater, muziek en andere activiteiten en...voor het goede doel: A.L.S.; Clinic Clowns en Spieren voor spieren! Oant letter!!   Geen opmerkingen:

Een reactie posten