donderdag 6 september 2018

05.09.2018: Wandelmarathon WIK (1)

Rottevalle  Het was door omstandigheden alweer een tijdje geleden dat we een WIK tocht mee hebben gelopen. Maar we werden nog herkend, ook door de ouderen van het wandelpeleton dus het viel achteraf nog wel een beetje mee. Het is wel de bedoeling om het wandelen weer wat meer op te pikken komende winter. We gaan ook weer diverse nachtloopjes doen, 25km. loopjes op zaterdag (oa. WIK en FLAL) en af en toe eens wat verder van huis alleen al om elders het verschil te zien waarom Friesland zo mooi is. Dat bleek ook weer tijdens de wandeltocht die WIK had uitgezet woensdag 5 September 2018.
Het was de eerste in de serie van 4 van de wandelmarathon die wekelijks woensdags wordt gelopen. De wandelaars lopen 10 a 11 km. met een totaal van de marathonafstand (42,2 km). Er komen altijd veel wandelaars op af (...voor doordeweekse begrippen dan) en deze marathon is duidelijk een schot in de roos van WIK. Het is de bedoeling dat we wekelijks een filmpje van de dagetappe en na de laatste etappe een compilatie en promootje van alle 4 wandelingen maken. 


Onderweg krijgen we nogal eens vragen over de nieuwe privacywetgeving, volgens ons is het allemaal niet zo streng als het allemaal lijkt en vooral amateurfilmers/fotografen mogen wel foto's publiceren. Wel kan iemand je vragen om de foto niet te publiceren en daar moet je dan gehoor aan geven natuurlijk. Beroepsmatig moet men schriftelijke toestemming hebben om foto's en film te publiceren, vooral als mensen er duidelijk op staan. We gaan info inwinnen over wat nu wel en niet mag, als we nieuws hebben melden we het hier op deze blog.


De eerste etappe dus van de 4 in de maand September, iets om naar uit te zien. Rottevalle was de eerste start- en finishplaats en er waren meteen al ruim 230 wandelaars op deze wandeling afgekomen. En terecht, de route was bijna net zo mooi als de tocht die in het voorjaar werd gelopen ­čśâ (hadden wij toevallig uitgezet) en boeide van begin tot einde.  TIM'S TIP (zie fimpje) was zeker niet overdreven, hij blijft vaste tipgever voor Trochrinnen!. We kwamen langs een uitzichtpunt,  liepen door bospaden, zagen zelfs al een grote (oude) paddenstoel, pauseerden op een gezellig plekje met zitgelegenheid, kwamen door het mooie Heechsan met veel schepen en een prachtige dorpstafel, maar jullie moeten de foto's en het filmpje maar eens zien, scheelt ons een heleboel typwerk!

Een mooi begin van de marathon, geen uitvallers en 234 wandelaars.....WIK kan tevreden zijn, wij zijn het ook. Programma volgende week: ZIE TIM'S TIP aan het einde van het filmpje!  

WIK bedankt voor de prachtige middag!! Weer een middag achter de geraniums weg dank zij jullie!!

--------------------------------------------------------------------------------

...15 September wordt Appelstap wederom georganiseerd!...

Veel entertainment en een prachtige route vanuit Appelscha!
Voor het goede doel A.L.S.; Spieren voor spieren en Clini Clowns. KOMT ALLEN!!!

ZIE OOK DEZE LINK
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten