zondag 25 februari 2018

24: St.Annaparochie

FOTOLINK KLIK HIER  (Online)   /   FILMLINK KLIK HIER   (Online)





St.Annaparochie  Zaterdag 24 Februari was het eindelijk zover! De groepen Hynstewaed zestien, GallimauFries en Katmarfolk traden gezamenlijk op in de Van Harenskerk in Sint Annaparochie.  Hynstewaed Zestien bestaat uit 3 mannen en 2 vrouwen. Twee leden daarvan spelen ook in andere groepen: Marie Dijkstra (oa. bespeelster van de doedelzak) bij KatmarFolk; daarnaast doet Freek Span ook zijn kunstjes bij GallimauFries welke uit 2 mannen en 1 vrouw bestaat.

Hynstewaed Zestien organiseerde dit concert en had veel aan promotie gedaan. Er werd dan ook via diverse media aandacht aan het evenement besteed. oa. bij de omroep Friesland werden diverse interviews en opnames gemaakt. Ook zagen we de artiesten regelmatig in een krantje opduiken, er was dus goede hoop op bekendheid van dit evenement en gekoppeld een goede toeloop van aanhoorders van deze prachtige muziek!

De meeste artiesten van deze groepen zijn zeer muzikaal en bespelen meerdere instrumenten. Marie Dijkstra en Katrinus Zeilstra (...gezamenlijk de groep KatmarFolk) bespelen ook de doedelzak. Het laatste nummer tijdens het concert in St.Anna deden ze dat samen tijdens het prachtige nummer Mull of Kintyre in een optreden met alle muzikanten.  

De 3 folkgroepen brachten een +/- 2 uur durend concert onderbroken door een koffiepauze. Degenen die  daarin een sanitaire stop inlasten moesten even koukleumen want de WC was een gebouwtje verderop: het onderkomen van de koster. Met een verscheidenheid aan instrumenten speelden de groepen mooie ballades, van Scandinavië via Engeland, Ierland, en via Friesland naar Amerika en door naar Zuid Afrika. Mooie luistermuziek, en muziek met een verhaal. Een beamer zorgde ervoor dat de aanwezige muziekliefhebbers alle info kregen die er was over de muziek en de groepen. Het was alleen jammer dat er niet al teveel publiek was, mogelijk was een toneeluitvoering deze avond in St.Anna daar debet aan. 

Al met al een prachtige avond met speciale en mooie muziek uitgevoerd door veelzijdige muzikanten!  Wij maakten filmopnames en een serie foto's waarvan de linken op deze blog worden gezet. De filmlink kan nog even op zich laten wachten, dit is nog een aardige klus. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten