vrijdag 9 februari 2018

09 Droneopnames


Na jaren alleen foto's van wandeltochten te hebben gemaakt kozen we 2 jaar terug ervoor om ook gemonteerde wandelfilmpjes te gaan maken. In het begin filmden we alleen wandeltochten en monteerden daar dan vaak een filmpje van ongeveer 10 a 15 minuten. Maar vorig jaar kregen we ook andere verzoeken om te filmen. Nav. de 'Lytse Doarpen' tocht kregen we oa. contact met de organisatie van het openluchtspel Spannum, een theater op 6 locaties. Daar hebben we een DVD volgefilmd van ruim 2 1/2 uur. Ook filmden we enkele optredens van muzikanten en in 2017 liepen we ook meerdere avond/nachttochten mee..

Recent kochten we ook een nieuwe camera die ook in 4K kan filmen, hierdoor kunnen we nu opnames maken met z'n tweeën met 2 prima camera's dus.

Maar op internet komen ook veel luchtfoto's voorbij die onze aandacht hadden, je krijgt een heel ander beeld van de onderwerpen vanuit hoogte. Mooi om te bekijken! En omdat mijn weer opgepakte hobby dammen niet goed was voor de gezondheid besloten we een goede drone te kopen met een prima camera (4K). Een mooi nieuw speeltje dus.nieuwe hobby waarmee je heerlijk buiten bezig bent!

We zitten nog in de verkenningsfase, we moeten het apparaat en de regels voor vliegen goed leren kennen. Vergt dus nog wel even tijd maar het gaat eigenlijk best al goed met vliegen en beeldopnames maken. We hebben alle hoop dat we binnen een paar maanden soepel met het apparaat kunnen vliegen en alle snufjes kennen.

Er zit een 'Return to home' knop op, druk je daarop dan gaat de drone 30 meter de lucht in en vliegt daarna terug naar de startplaats, verder een 'Follow me' knop waarmee je iemand kan volgen en automatisch meevliegt, je kunt automatisch een cirkel draaien om een bepaald onderwerp etc. Mogelijkheden te over dus!


Paviljoen Tjeukemeer (Oldeouwer)
We gaan ten eerste enkele malen per week er op uit voor opnames in de omgeving. Als we de drone wat soepeler kunnen besturen dan gaan we elke week een dorpje van boven bekijken en er een filmpje van maken. Er moet wel gefilmd worden vanaf buiten de bebouwde kom. Ook mag je niet boven mensen en huizen filmen en fotograferen. Maar genoeg mogelijkheden om toch een mooi filmpje te maken van bepaalde gebieden.

Van wandeltochten kunnen we ook droneopnames maken natuurlijk, trek maar even aan de bel als er belangstelling is. Dit kan natuurlijk in combinatie met filmen aan de grond. 

We zetten de filmpjes op You Tube (Typ in 'Albert en Meintsje' of zoek bij droneopnames of filmpjes op deze site). De foto's gaan binnenkort ook een plekje krijgen. Mogelijk albums op 'Mijn Album' en/of faceboek. 


Haventje Oldeouwer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten