zaterdag 10 februari 2018

10: Oranjewoud Struuntocht


Startlocatie Tjaarda Oranjewoud
Zaterdag 10 februari kozen we voor een tochtje dichtbij huis. Gretha de Vries en haar vrijwilligers van 'Doelgericht Wandelen' organiseerden de 2e struuntocht in een serie van 4 ter voorbereiding voor de nachtswalkerstocht die 8 Juni as. wordt georganiseerd. De afstanden zijn niet lang, tussen de 5 en 15 km. maar dan hoef je ook niet zo vroeg uit bed, lekker dichtbij en je bent ook mooi 's middags weer thuis.

De start en finish was in Hotel Tjaarda en de route was prachtig, we zagen schitterende plekjes van het mooie Oranjewoud. We liepen oa. langs uitzichtpunt Belvedere, museum Belvedere, door bossen, langs wateren, er waren mooie bruggetjes en de route was zelfs soms licht glooiend! 

Over het aantal deelnemers was Gretha tevreden, de Struuntochten hebben nog geen landelijke bekendheid maar er kwamen toch weer een ruime 60 wandelaars op af.

Opvallend was ook de vrouw die met een kunstbeen de route liep. Ze heeft deze al jaren en liep afgelopen jaar daarmee de 4-Daagse van Nijmegen mee. Dit jaar staat ook de 11-Stedentocht op het programma! 


Het was een groepswandeling maar er gingen diverse vrijwilligers mee die zorgden dat iedereen de
weg niet kwijt raakte als er wat spreiding kwam tussen de verschillende groepen. De wandeling is ons bijzonder goed bevallen en we zijn in maart van plan om ook de 3e wandeling mee te lopen. De afstand is dan 10 km.Organisatoren bedankt voor de mooie wandeling. 
Het was 'Bjusterbaerlik!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten