zondag 22 oktober 2017

21: Ameland 'Tussen Slik en Zand'

FILMLINK KLIK HIER      Opnieuw geupload, werkt maandagmorgen half 10! (13min.)


DE 3E KEER!

Zaterdag 21 Oktober was het weer zover, we gingen naar Ameland voor ons inmiddels jaarlijkse uitje de wandeltocht 'Tussen Slik En Zand'. Prachtige tocht elk jaar, je moet er even vroeg voor uit bed maar dan heb je ook wat! Wel op tijd uit bed, we werden half 9 op de boot vanuit Holwerd verwacht, het is 67 km. rijden dus wel anderhalfuur voor uittrekken, incl. parkeren en naar de boot lopen. Dus 6 uur uit bed, we rekenen altijd een uurtje voor waSsen, ontbijt en alles klaar te zetten. Best wel snel, meestal hebben we een lager tempo 's morgens nu we niet meer werken. Even na half 9 kwamen we aan Op Ameland en dus konden we meteen starten.DE ROUTE:
De route van 18 km. die we zouden gaan lopen hadden we thuis al zorgvuldig bestudeerd! Eerst natuurlijk lopen vanaf de boot naar Nes en na de startperikelen ging de route zo'n 6 km. door de duinen noordwest waarna een kleine 5 km. langs de Noordzee werd gewandeld. Vandaar weer naar het zuiden, waar de 25 km. nog een lus maakte en wij nog zo'n 2,5 km. langs de waddenzee konden slenteren.

ONZE WANDELING
Er was slecht weer voorspeld maar gelukkig viel dat allemaal nog een beetje mee. De eerste uren viel er wat regen maar later brak zelfs het zonnetje nog voorzichtig door en werd het aangenaam wandelweer! Aangekomen op Ameland troffen we meteen Anna en de vriendinnen! Ina (1 van die vriendinnen) had al even contact met ons gehad om te vertellen dat Anna jarig was en of we ook wat aandacht daaraan wouden besteden Dat deden we natuurlijk in de vorm van wat filmopnames en een 'Lang zal ze leven' onderweg! Anna genoot zichtbaar van deze dag. Zie extra kort filmpje hieronder!


De tocht was weer prachtig, de dijk was inmiddels klaar, vorig jaar was men er nog druk mee bezig. Er was muziek bij de start/finish en de verzorging was prima, koffie, cake, chokolade, bouillon etc etc. Groot compliment aan de organisatoren!!  

In mijn ijver een leuk filmpje op te nemen ging ik even aan de dijk naar beneden. Bij het opstaan brokkelde een grote steen onder mijn voeten weg en kwam ik aardig te vallen. Filmtoestel over de wereld maar gelukkig niet stuk. Volgende keer toch maar wat voorzichtiger! Na afloop nog even gezellig met de inmiddels bruinbrood etende Sander (Komt net uit de wittebroodsweken) een drankje en hapje gedaan...gezellig. Het jonge bruidspaar is door ondergetekende op het werk gekoppeld en zijn dus inmiddels getrouwd...als ze me dat later maar niet kwalijk gaan nemen maar voorlopig gaat het heel goed!!

Volgende week waarschijnlijk de Spektakeltocht vanuit Norg, een week later de Ljochtkuier Pingjum!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten