zondag 15 oktober 2017

14: Joure 'Het Laatste Rondje'

Zaterdag 14 Oktober 2017 was voor Joure en omstreken een historische dag! Die vervelende files veroorzakende Rotonde van Joure (...de laatste op de snelwegen van Nederland) werd afgesloten voor verkeer! Men was al bezig om het verkeer gefaseerd van de rotonde af te halen en zaterdag was het dan ook helemaal gebeurd en werd er op gepaste wijze aandacht aan besteed.


Voor de gemonteerde filmlink van 6 minuten:   KLIK HIER
(Is opnieuw geupload!)

De organisatie had alles eraan gedaan om er een prachtige middag/avond van te maken. In eerste instantie zou het feestje al 's morgens beginnen maar dit bleek niet haalbaar. 's Middags vanaf 2 uur dus en er was veel te zien en doen. Er waren enkele shantykoren, een koortje met een passende tekst, er was een solexrace, een hardloopwedstrijd, basketballers, gedresseerde ganzen, we zagen oude bussen van oa.de Fram, er was een fietswedstrijd (..de langzaamste was de winnaar!) met Eric Lansu van Friesland Beweegt, een fanfare, basketballers, een Helikopter waar je voor 32 euro een vlucht in mocht maken etc etc. 's Avonds was er nog vuurwerk maar dat hebben we niet afgewacht.

We waren eerst naar Munein geweest voor de eerste Lustrumloop georganiseerd door Tjalf Spanjer, Peter Commijs en vele vrijwilligers. Toen nog 'Het Laatste Rondje' en daarna was de benzine wel op!

De rotonde is dus niet meer, een lastig obstakel is hiermee verdwenen. praktisch elke middag waren er files en er was ook veel sluipverkeer in de omliggende dorpen. Maar toch....zullen we hem ook wel een beetje missen! In de komende tijd wordt er nog stevig doorgewerkt om alles klaar te krijgen en er zal nog wel enige tijd wat overlast voor het verkeer zijn. Maar we zagen het afgelopen week al toen het verkeer in fases van de rotonde werd gehaald: de files waren verdwenen!


We hebben een waardig afscheid gehad van deze lastpost!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten