zondag 15 oktober 2017

14: Munein Kleurenkuier

FILMLINK KLIK HIER (Maandag 21.45u)        FOTOLINK KLIK HIER (Online)

Zaterdag 14 Oktober hadden we met Tsjalf Spanjer afgepraat dat we  een filmpje zouden maken bij de 1e Lustrumtocht in Munein (Dus de 5e kleurenkuier!).  We zijn wel vaker in Munein geweest en waren toen verrast door de mooie natuur in de omgeving dus. Tsjalf Spanjer en compagnon Peter Commijs hadden nu ook weer voor een prachtige route gezorgd, mooie onverharde paden door prachtige gebieden en stukken verharde wegen wisselden elkaar met regelmaat af. Mooie vennetjes waren te bewonderen onderweg en het geheel werd gesausd in een heerlijk wandeltemperatuurtje al liet de zon het in tegenstelling met de rest van het land het praktisch de gehele dag afweten.


Wij liepen niet de 25 km. doordat A wat rugklachten had en de hond niet deels wou tillen, maar ook omdat we allebeide graag 's middags ook nog even afscheid wilden nemen van de laatste rotonde die aansloot op de snelwegen: die van Joure, vlak bij de deur dus! 

Dit was ruimschoots te doen, we begonnen 9u in Munein aan de 15km. en waren voor 13.00u klaar. Na een door de organisatie verstrekt bordje soep reden we rechtstreeks naar Joure voor het laatste feestje op de rotonde! Die heeft ons aardig geplaagd in de loop der jaren, vele malen daar in de file gestaan of op de rotonde vlak bij de grote rotonde (Op 100 meter afstand, was over nagedacht!). hopelijk is alle verkeersdrukte in de omliggende dorpen tijdens spitsuren nu ook verleden tijd!


De eerste en tevens laatste pauze was een beetje aan de late kant maar we zetten momenteel ook een tocht voor WIK uit en merken wel hoe moeilijk het is om alle stukken even lang te maken. Maar je moet natuurlijk zelf ook zorgen voor drinken en eten in de rugzak. 

Een paar stukjes even gezellig met enkele BW'ers opgelopen. Wb. filmen en foto's: nog steeds aan het leren met de nieuwste camera. Nu met de hand de instellingen gedaan maar daar moet de routine nog in komen, je vergeet wel snel weer iets terug te zetten. Filmen in 4K doen we pas als de camera onder controle is. Er
moet dan ook een andere kaart in en we zetten er ook een externe microfoon op de inwendige is nogal windgevoelig.
Mooie tocht Tsjalf, Peter en vrijwilligers! 

Bedankt en oant een oare kear!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten