zondag 8 oktober 2017

07: Holwerd Nachtkuier

Dit jaar deden we voor de eerste keer mee met de Nachtkuier vanuit Holwerd. Tijdens de Nachtswalkerstocht in Nieuwehorne maakten we contact met enkele organisatoren van de kuier en al snel werd besloten om in Oktober uit te 'waaien' naar Holwerd. Onze verouderde Tom-Tom zorgde ervoor dat we dwars door Leeuwarden reden en de ene na de andere omleiding tegenkwamen. Gelukkig waren we nog op tijd voor de start van de 20km. en konden we zelfs nog een bakje koffie vooraf nemen. De 20 km. startte om 19.00u; de 12,5 en de 7 km. vanaf 19.45u. Er waren een kleine 500 deelnemers waarvan de meesten op de 12,5 km. startten.


LANGE FILMLINK KLIK HIER   (14 Minuten)

KORTE FILMLINK KLIK HIER   ( Ruim 1 Minuut)

Onbewerkte beelden (30 Minuten) KLIK HIER     (+Meer beelden van attracties)

Het weer was niet best, het regende de hele dag al en de vooruitzichten waren niet al te goed. De eerste hekft van de tocht regende het dan soms ook flink maar naarmate de tijd vorderde werd het allemaal wat milder! De buien verdwenen wat en de maan liet zich in volle glorie zien! Gelukkig deed de organisatie het slechte weer wel wat vergeten door een prachtige loop aan de wandelaars voor te schotelen.


Er waren muziekkorpsen, een koor, een gepensioneerde dementerende treinconducteur, er waren zonder bal en met lichtjes versierde tennisers, een fotomoment was ingelast, er werd een toneelstukje opgevoerd van 5 minuten, we liepen door een paardestal met ook mooie kunstzwanen aldaar, er waren liefst 3000 potjes met lichtjes opgesteld, er werden gedichten voorgelezen door een plaatselijke dichter, we hadden een gezellige pauze waar chokolademelk en marsen uitgedeeld werden; er stonden vissers langs de sloten, rare vogels in de bomen, een nijlpaard zwom in een vijvertje (Wel een beetje onduidelijk, een spotje erop zou wel wenselijk zijn), we kregen soep en muziek aan de finish...kortom genoeg te beleven tijdens deze mooie nachtkuier van Holwers!


Film maken was moeilijker dan anders, harde wind en soms behoorlijke buien zorgden voor een constant natte lens dus er kan eens wat onscherpte wezen maar we hebben overal wel doorgefilmd.


We vonden deze tocht heel leuk en gezellig en vriendelijke mensen in de organisatie! Bedankt voor de prachtige tocht, we zijn volgend jaar weer present! Het is toch al eigenlijk een nieuwe hobby van ons aan het worden deze nachttochten. Ook de afstanden zijn voor pensioengerechtigde mensen goed te doen! de tijden van Kennedymarsen zijn VTT! *Voltooid verleden tijd).

Volgende week filmen we tijdens de eerste lustrumtocht vanuit Munein.....tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten