maandag 17 april 2017

15: Jubbega

Jubbega:  De Kompenijster kuiertocht.

Op 2e paasdag liepen we de Kompenijster kuiertocht vanuit Jubbega. Een prachtige tocht die onder prima weersomstandigheden werd gelopen. We hebben een filmpje gemaakt van ruim 16 minuten, even een beetje tijd voor vrijmaken, je kan dit in principe beter zien dan het journaal met alle hedendaagse ellende!


DE FILMLINK KLIK HIER    

We hebben ook weer wat foto's genomen  KLIK HIER VOOR FOTO's


(De foto's hebben we openbaar in een album op faceboek gezet,  hopelijk is dit overal te zien zonder inlogproblemen etc. Graag horen we dit even. We gaan ivv zo onze foto's delen, picasa werkt niet meer en 'Mijn Album' vinden we te prijzig om ze op te zetten)

Vorig jaar trok deze wandeltocht ongeveer 90 deelnemers maar toen waren de weersomstandigheden veel en veel minder. Dit keer werd er ook niet al te best weer verwacht maar op het moment supreme viel het allemaal enorm mee. We konden starten op een 10, 15 of een 25 km.  We kozen natuurlijk voor de 25 km. want we wilden het voltallige werk zien van Getske cs.  Voorloper Roelof Legendal en Romke van der Veen hadden de tocht voorgelopen en die waren vooraf al lovend geweest over de route.  De 25 km. startte om 9 uur, de 15 om half 10 en de 10 km. om 10 uur.

Wij startten iets eerder ivm het filmpje wat we zouden maken en dan kun je niet achteraan starten anders film je alleen maar bomen. Filmen is een extra hobby geworden en we vinden het leuk om van de door ons gelopen wandeltochten een kwartiertje vast te leggen. Om ze te zien moet je natuurlijk wel even tijd nemen.

Getske cs. hadden een prachtige tocht uitgezet! We wisten niet dat de wereld daar zo mooi zou zijn al hadden we bepaalde stukken wel eens met de WIK of FLAL gelopen. We passeerden de dorpen Hemrik en Beetsterzwaag, liepen langs de Compagnonsvaart en het Koningsdiep en er waren enkele prachtige natuurgebieden. De weilanden kleurden geel en rose, we zagen enkele ooievaars actief bezig, allochtone koeien, er was iemand met rimpels 30 geworden, de panda's waren van de partij, we zagen herten en geiten kortom: genoeg te zien onderweg. Vlak bij de finish zagen we nog wat hazen...paashazen welteverstaan! Ook om de inwendige mens werd goed gedacht: We kregen paaseitjes, paasbrood, paasschuimpjes etc. Op de 3 pauzes onderweg was ook genoeg te krijgen wo. een heerlijk bordje ballen omringt door wat soep.

Er waren 221 deelnemers, dit aantal kan veel hoger maar er is niet zoveel ruchtbaarheid gegeven aan de tocht (Behalve Trochrinnen waar menig wandelaar nog is geattendeerd op deze tocht, 50/50 Getske??

Al met al een prachtige dag met mooi weer, bedankt organisatoren!! Oant oar jier!!