zondag 9 april 2017

08: Appelscha WIK

FILMLINK KLIK HIER Even een kort verslag van de Voorjaarstocht van Willen Is Kunnen (WIK) vanuit Appelscha.


Het wordt vandaag prachtig weer en we gaan er lekker van genieten, dus even een kort verslagje. Meintsje en ik (A) waren ongeveer 10 over 8 present voor de start van de 30km. Die zouden we niet helemaal meelopen alleen de eerste lus en daarna de route van de 20km. We waren nog maar net binnen of we hoorden dat de routebeschrijvingen al werden uitgedeeld. Dus A maar snel erachteraan en Meintsje schreef ons in. We hadden gelukkig onze hondetas mee want het bleek dat het hondje niet overal mee mocht lopen, er was vrijdagavond nog een bericht op de WIK site geweest maar wij zaten zo intensief voor de 'Voice of Holland' dat we die site niet meer bekeken hebben die avond.

We werden verrast met een route die we deels goed kenden. Mijn ouders woonden een tijd in Diever en de route was ook onderdeel van de training voor de Rotterdam marathon een tijd terug. Die doen we niet meer en we komen ook minder in Diever doordat onze ouders al zijn overleden.

We gingen dwars over de kale duinen en zagen stukken die wij ook nog nooit hadden bewandeld. Echt een schitterende route! Prachtig!! Pauzes waren op 8 en zo'n 19 km. op de 20 km. route.

Het was weer een topper wb. het aantal wandelaars, 886 wandelaars liepen mee verdeeld over de verschillende afstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 km. Omdat wij wat lui waren liepen wij dus de 20 km. mee.  Het filmpje duurt ongeveer 18 minuten, is op een andere manier gestabiliseerd, we zullen nog even goed naar de gemaakte beelden zien om te zien of er geen onscherpte door is gekomen.

Volgende week gaan we ook weer een aantal foto's nemen met onze Olympus Camera die meer mogelijkheden heeft dan de filmcamera en scherpere foto's neemt. De bedoeling is zo'n 50 a 80 foto's te nemen per tocht en ruim 15 minuten film.

Volgende week (Paasmaandag 17 April) gaan we naar Hoornsterzwaag voor de Compenijster wandeltocht.


Zie programma rechtsboven, klik op fotootje