zondag 26 februari 2017

26: WIK Goede Doel tocht

FILMLINK KLIK HIER     /     FOTOLINK HIER   


ER KAN IMMERS ZOVEEL MEER DAN JE DENKT!


Drachten: Zaterdag 25  Februari jl. orga-niseerde wandelvereniging WIK uit Drachten weer haar jaarlijkse 'Goede doel wandeltocht'.Vanuit het Friese Congrescentrum te Drachten konden de 25 km. lopers vanaf half 9 beginnen aan hun wandeltocht gevolgd om 9 uur door de lopers van de 20 km.  Om 10 uur kwamen de 5, 10 en de 15 km. aan de beurt. De routes gingen vaak over verharde paden, schelpenpaden, bospaden en zandwegen zo meldde de flyer van WIK ons, nou dat zijn zowat alle ondergronden die mogelijk zijn. Waar werd voor gelopen vandaag? Als je de slogan ziet die bovenaan dit stukje gaat zal menigeen een lichtje opgaan. Dit is de slogan van 'De Zonnebloem' waar WIK dus dit jaar de gehele opbrengst naar toe transporteert!  WiK hoopt met de opbrengst van de wandeltocht een belangrijke financiële bijdrage te kunnen leveren voor een bezoek aan de Keukenhof in Lisse. Dit voor gasten van de afdelingen Drachten en Boornbergum-Beetsterzwaag.

De Zonnebloem staat al 65 jaar klaar voor mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben. Door de leuke dingen des levens voor deze groep mensen mogelijk te maken, helpen de vrijwilligers voorkomen dat zij hierdoor langs de zijlijn komen te staan. De vrijwilligers van de Zonnebloem, zetten zich met veel enthousiasme en een groot hart in om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van anderen. Dit gaat van een bezoek aan huis, een wandeling en een kopje koffie op een terras tot een dag naar een museum, een bezoek aan een dierentuin of een theatervoorstelling. Dit zowel in groepsverband als individueel. Het contact tussen mensen staat centraal. Met kleine of grote gebaren een positieve bijdrage leveren aan het leven van een ander.


De tocht zelf ging veelal door Drachten en de directe omgeving en werd 'opgesierd' door het weermannetje die zo nodig net tijdens de tocht veel wolken, regen, wind en kou uitstrooide over het parcours wat WIK had uitgezet. Filmen en foto's maken was daardoor ook lastiger, het gevoel ging wat uit de vingertoppen en handenwarmertje E.K. was helaas nergens in de buurt te bekennen. Wij startten met de 25 km. en eindigden met de 20km. ook al om even de film compleet te maken bij de finish met de uitreiking van de cheque van ruim 3300 euro. WIK had 5 pauzelocaties in de route waarvan 2 op de 20 km., 1 in de Mc. Donalds en de ander in een gezellig pannekoekhuisje. Het was allemaal weer prima voor elkaar maar dat is WIK wel toevertrouwd. Henk Ramerman verteld in het begin van ons filmpje iets over de Goede Doel Tocht en Sjoukje (van de Zonnebloem) iets over de bestemming van het geld in haar dankwoord na het overhandigen van de cheque. Moatten jimme mar ris sjen.  WIK en 'De Zonnebloem' gefeliciteerd met het resultaat en bedankt voor de mooie wandeldag! We bedanken NIET Piet P die dit weer had voorbereid in zijn weerpraatje de avond ervoor.

Filmen was niet makkelijk met dit weer, toch is het grootste deel van het filmpje weer aardig toonbaar. Drooghouden van de camera had de prioriteit Bij een paar kleine filmpjes zijn we even de lichtinstelling vergeten, in het begin binnen en even later bij de bocht bij de brug.


De 649 deelnemers over de diverse afstanden zorgden voor een opbrengst van 3323,60 Euro!  een prachtig resultaat!!