maandag 13 februari 2017

13: Willemsoord Vuurkorftocht


Filmlink van ruim 14 minuten KLIK HIEROnderweg verrassend vuurkorven!
Zondag 12 Februari liepen we mee met de 'Vuurkorf-wandeling' vanuit Willemsoord (Ov). Het was aanvankelijk het plan 25km. zaterdags daarvoor in Diever te wandelen maar een mailtje van de organisatie vrijdagavond zorgde er toch voor dat we Diever annuleerden. We willen niet zo vaak meerdere wandeltochten lopen in het weekend daarom dus alleen Willemsoord. Het filmtoestelletje hadden we mee, klik maar op de link bovenin dit verslagje voor het filmpje. Het was de 4e keer dat dit evenement werd georganiseerd. Men begon met zo'n 40 deelnemers de eerste keer; nu waren er zo'n 260 deelnemers! De kosten voor deelname was 5 euro pp en kinderen van de basisschool mochten gratis deelnemen. 


De start was zoals gebruikelijk in café 'De Steen' om 3 uur 's middags. Bij het inleggeld inbegrepen was een kop snert en een bekertje chokolademelk Het was een wandeling die begon in daglicht maar menig deelnemer liep nog een stukje in het schemer, dat heeft natuurlijk ook wel wat.


Prachtig zagen de wandelaars de ondergaande zon!
We waren vroeg ter plaatse en aanvankelijk liep het nog niet zo'n vaart met de inschrijving. Maar vlak voor drie uur werd het al aardig vol in café 'De Steen' en al snel waren er meer dan de 40 wandelaars van eerdere edities. De eigenaar van het café had op een ruime 100 deelnemers gerekend maar dat werden er dus veel meer, en terecht want het was een hele leuke wandeling!   Het eerste stuk was nog niet spectaculair maar na een half uurtje waren we van de hoofdweg af en begon het echte genieten. Na de afslag 'de Witte Paarden' kwamen we over 2 bruggetjes en meteen daarna was de chocoladestand die overigens niet strategisch stond opgesteld. De wandelaars moesten een eindje omlopen en dat deden ze lang niet allemaal, vooral de eersten liepen veelal door. We zagen even verderop een hoog uitzichtpunt waar ondergetekende nog even een stukje naar boven is geklommen. Daarna een prachtig bos waar het echt genieten was! Het leek allemaal ook nog zo mooi met een klein laagje sneeuw!


Verrassend hoge opkomst: 260 wandelaars!!
Na het bos pauze met muziek en een lege pan waar de chokolademelk in had moeten zitten. Er was onderweg een pan gevallen en zodoende had men niets meer voor de deelnemers. Jammer maar gelukkig zongen de 3 Musketiers de sterren van de hemel! En natuurlijk een vuurkorf net als bij de eerste pauze. Heerlijk even de koude handen aan opgewarmd.

Bij de finish in het café 'De Steen' was het aardig druk bij de snertdames! Even in de rij dus maar dan had je ook een heerlijk kopje snert te pakken! Even nog met een plaatselijke zendamateur en een bekende radiomedewerker uit Hoogeveen zitten nababbelen en we waren voor de sport nog thuis waar we onze trots....Heerenveen.....nog moesten zien verliezen van AZ.


Organisatie bedankt voor al het genotene, we hebben een hele leuke wandeling achter de rug die zeker voor herhaling vatbaar is! Tot volgend jaar!!


De organisatie had 3 prachtige dames weten te charteren! Geen wonder...die hoge opkomst!
Meintsje doet alles wat je zegt! Hier beklimt ze het bordje Willemsoord.

Het was vandaag 'rokjesdag' in Willemsoord

Prachtig die ondergaande zon tegen de avond!


De route van ong. 10 km.