woensdag 16 september 2015

16 Terwispel: WIK Marathon


Google+ foto's HIER (Met miniaturen)
2e etappe wandelmarathon.

Vorige week organiseerde WIK Drachten de eerste etappe van de wandelmarathon vanuit Boornbergum met 211 wandelaars en deze week ging het WIK peleton naar Terwispel iets uitgedund (149 wandelaars) vanwege twijfelende 'mooi weer lopers'. Maar die kregen ongelijk, weliswaar scheen er geen zonetje maar het bleef tijdens de wandeltocht droog!

Start en finish was in de nieuwe startlocatie recreatieboerderij Lindelaar. Daar was het gezellig druk. We testten nog even de tas voor Snowy en ze begint al helemaal te wennen aan deze vorm van vervoer. Voor de start en de eerste kilometers zat ze dus heerlijk bij baasje op de rug, bijna onzichtbaar voor de medewandelaars. Ze houdt het al 30km. vol, volgende week moet ze 40km volhouden bij de Tocht om de Noord. Dit gaat lukken!!

De route was weer helemaal TOP, door het hot-centrum van Terwispel en een mooi maar nat paadje langs de vaartkwamen we in natuurgebied 'Van Oordts Mersken. via een zandweg, de Bûtewei en schelpenpaadjes gingen we oostwaards vanwaar we nog door een bospaadje, het Skeanpad en de Spaltenbrêge weer terug kwamen bij de finish. Pauze na 4,5km. met een drankje en een hapje....all inclusive!! Snowy kreeg nog een verrassing van Ynte de Vries en zijn vrouwtje en Snowy en Frida (van Gretha en Piet) kunnen het prima vinden onderling! EINDELIJK Henk Ramerman op een foutje betrapt!! De nummers op de routebeschrijving klopten op het laatst niet meer, en zo gaat het spreekwoord: 'Nobody is perfect' ook hier weer op!!

Mooie tocht, mooi weeer, mooie route, gezellige mensen! In 1 woord: TOP!!

Zaterdag 19.9 gaan we naar de Holland Venetië tocht vanuit Giethoorn. Chineesjes kieken! Woensdag 23.9 weer WIK-ken vanuit Wijnjewoude, en dan zaterdag en zondag 26 en 27 september doen we mee aan de Tocht om de Noord met Snowy 2x40km. in haar mobiele zitplaats, de 10e editie! Veel extra's daar oa. een jubileumboek waar we ook aan mee mochten werken! Zin aan!


Tot op de wandelpaden, groetjes
Albert en Meintsje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten