zaterdag 19 september 2015

19 Giethoorn: Holland Ven. Tocht


Geen Assen zaterdag, geen Dwingeloo zondag maar toch naar het mooie Giethoorn met haar mooie grachtjes, bruggetjes prachtige huisjes en de vele bootjes. 's morgens hadden we even de buienradar geraadpleegd en zagen een smalle regenzone die in een vreemde draai op ons af kwam. In de breedte stelde het niets voor maar kreeg je hem in de lengte dan zat je een tijd in de regen. En ja hoor, het laatste dus en we moesten ruim 2 uren in regen en drup lopen.

Vanuit de kantine van sportvereniging Giethoorn startten de diverse afstanden vanaf 8 uur die varieerden van 10 t/m 40km. De wereld was triest de eerste uurtjes terwijl we vanaf vele plekken berichten kregen dat het droog was de hele morgen. Jammer maar gelukkig veranderde dit later. De eerste 5 km. gingen grotendeels om en door Giethoorn en daar is het prachtig wandelen natuurlijk. Schitterende huisjes veelal met riet afgedekt, mooie grachtjes en smalle wandelpaadjes. Veel te zien oa de prachtige beelden in de tuinen. Het verveelt eigenlijk nooit daar te lopen. Na Giethoorn veranderde het karakter snel van de tocht, we kregen enkele lange stukken voorgeschoteld gesaust in een flinke portie regen. Vooral de weg naar Sint Jans klooster was EINDELOOS (De Veneweg) en met de regen en het vele verkeer was dat niet echt leuk om te lopen. Maar op diezelfde Veneweg zagen we langzaam maar zeker de lucht rechts van ons bijtrekken en het werd eerst droog en later kwam het zonnetje regelmatig flink om de hoek kijken! In St.Jansklooster kon gerust worden in het Wapen van Utrecht, wij kozen voor een bushokjelocatie even verderop boven op een viaductje....konden we mooi de voorbijtrekkende wandelaars spotten! Bordje soep gehad daar en weer verder. Dit was na 15km.

Na nog enkele lange wegen die prettiger liepen ook al door het volop aanwezige zonnetje gingen we over met een pontje bij Jonen. Vandaar werd de route weer mooi met een paar prachtige paden waarvan ééntje langs het water. We troffen Betty Idzinga die de smaak weer aardig heeft te pakken en zeker weer straks bij de winterwandelingen weer aanwezig zal zijn, haar gedachten zijn al veel verder: Een Kennedymars!! We namen een radlertje en Cappicinootje bij restaurant 'De Otterskooi waar het even heerlijk zat! Vandaar was het niet ver meer, nog 4 km. mooie paden tot de finish. Een wandeling met 2 gezichten: Prachtige omgeving/Kaal en lange stukken; Regenachtig en triest/Zonnig en warm. Hoe wisselend kan een route zijn! Er waren duidelijke pijlen op de route en verder hadden we eigenlijk niets te klagen. Een wandeling met stukken door Giethoorn is eigenlijk altijd een belevenis!

Komende woensdag lopen we de 3e etappe van de WIK marathon vanuit Wijnjewoude en het weekend 26/27 September lopen we de 10e editie van de Tocht om de Noord die heel speciaal moet gaan worden! Tevens krijgen we daar een exemplaar van het jubileumboek wat aan alle deelnemers zal worden uitgereikt! Zin aan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten