zaterdag 26 september 2015

26 Groningen: Tocht od Noord


   
 Google+ foto's HIER   


Dag 1: Uithuizen-Groningen
(1 dag meegelopen)

Zaterdag 26 september 2015 was het dan zover: de 10e editie alweer van de Tocht om de Noord die al vele maanden voor veel activiteit zorgde voor de hele organisatie. We waren benieuwd wat ze er van hadden gemaakt en trokken ondanks een groepje naar Uithuizen. Half 5 uit bed, half 6 in de auto, half 7 aankomst in Groningen, bakje koffie, enkele woorden gewisseld met deze en gene, paar fotootjes gemaakt en de dag kon beginnen!

En het zou een fantastische editie worden! Meerdere thema's kwamen we onderweg tegen: De bevingen, geluid en water. Wat hadden ze er weer een werk van gemaakt. eigenlijk teveel om op te noemen in een verslagje en dat gaan we dan ook niet doen. We hebben heel veel foto's gemaakt en die met veel zorg behandeld, als jullie die zien dan krijgen jullie wel een goed beeld van de schitterende wandeltocht. In het kort: de route ging voor een groot deel over het St.Jacobspad wat vaak wordt gelopen als begin van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, zo'n 2600km. lang. De tocht begon dan ook met een mini mis in de kerk van Uithuizen waar de priester een klein woordje richtte tot de wandelaars en de zegen over hun uitsprak! Achteraf heeft jacobus niet het beste met ons voor gehad want een griepje en een onwillige voet zouden later er voor zorgen dat we de 2e dag niet zouden starten helaas.

Onderweg heel veel kerken, heel veel geluid, versieringen, koortjes, theater, versierde wegen, een aangeklede WC, oude foto's bij de bijbehorende straten, Molens waarvan we 1 doorkruist hebben, loslopende vogelspin, dwars door dorpjes en boerderijen etc etc. maar je kunt beter de fotootjes even zien, het is echt teveel voor woorden. 300 Foto's vertellen veel over deze tocht. Stukje gezellig met Rinskje opgelopen, en een dame die we hadden geïnspireerd tijdens de heuvelland 4-daagse om hier eens aan mee te doen, ze was zeer tevreden! We zagen de kennedyploeg van Liana, spraken even met Pa en Dochter Schreuder, maakten kennis met Wiebe , zagen Alle met de vriendin, volgden Marcel een tijdje in zijn Kennedymars, ach.....eigenlijk ook teveel voor woorden. De Kennedymars was vrijdagavond al begonnen om half 12, die mochten 's morgens om half 7 aan het 2e deel beginnen gelijk met de start van de 40km. Een zware klus natuurlijk en zeker voor diegenen die de 40km. 's zondags ook nog zouden doen. We spraken LZ die NOOIT meer een Kennedymars zou doen terwijl ze nu de 120km. in 2 dagen liep. Zeg NOOIT NOOIT.....maar ach....dat gebeurt iedereen wel eens!

Na afloop van de 44 km. lange tocht wachtte ons een muziekaal onthaal bij de finish en heerlijke soep met een broodje! Het was inmiddels na zessen toen we de soep ophadden en we gingen snel naar huis voor nog een hapje, drankje en wat slaap. 's Morgens er weer vroeg af, snel in de kleren, zelfde procedure als de eerste dag, we reden naar Groningen maar daar aangekomen zijn we meteen weer naar huis gereden. We kuchelden beiden vreselijk, keelpijn en bovendien was mijn linkervoet weer helemaal onder de blaren waarvan 1 bloedblaar. We besloten daarom maar om de tocht verder voor gezien te houden, gingen naar huis, zijn nog even op bed gekropen en zijn lekker opgeknapt deze dag. Wel jammer maar er zijn ergere dingen. We hebben in ieder geval de onuitwisbare herinnering aan dag 1 en daar zal dag 2 niet veel voor onder hebben gedaan. Een klasse tocht met een perfecte uitvoering! Een 10!

Bedankt organisatie, bedankt vrijwilligers.......bedankt Peter!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten