donderdag 19 november 2015

14/11: Joure Sinterklaasintocht

Vandaag voelden we ons weer even kind!!


Vandaag een vreemde dag, the day after wb. de wrede aanslagen in Parijs waar we samen met veel mensen toch wel van wakker hebben gelegen. 's morgens een hele tijd naar nieuws geluisterd en gekeken, we waren niet te wandelen want weerman Hans Wijnia had horrorweer voorspeld. Nou viel dat reuze mee en we hadden eigenlijk wel de reis naar Emmen kunen ondernemen maar goed. Maar gelukkig was er in Joure de sinterklaasintocht waar ook familie heen zou gaan wo. de kleinkinderen. 



Nou leuk natuurlijk, even wat anders en mooi de gelegenheid wat foto's te maken van de kits en de nieuwe blog in te wijden. Zo gezegd zo gedaan en we zijn naar Joure toegegaan! (Rijmt ook nog!). Het was smoordruk in Joure. De Sint was met een breed scala aan Zwarte Pieten naar Joure afgereisd. druk programma hebben ze want 's morgens waren ze nog in Meppel en 's middags in tal van andere plaatsen in Nederland. ongelovelijk wat  verzetten de sint en de Pieten een werk in deze dagen. Sint kwam aan bij de haven in Joure en liep rustig naar het gemeentehuis in joure druk selfies toelatend met alle kinderen die daar om vroegen.   



De aankomst aan de haven van Joure

Bij het gemeentehuis werd de goedheiligman ontvangen door een wethouder en een uitgelaten menigte. Vandaar te paard naar de Midsstraat die helemaal werd bereden. Veel kinderen ook daar die allemaal een zakje lekkers van de pieten ontvingen.Daar troffen we eindelijk onze kinderen met hun zonen. nog even wat foto's gemaakt en een heerlijke middag gehad. weer eens wat anders dan een wandeltochtje. volgende week is het trouwens de bedoeling dat we de WIK-tocht meedoen vanuit Grootegast. Maar op deze blog zullen we ook af en toe eens iets anders dan wandelen doen. Zoals woensdag, dan gaan we naar Wiepie Oenema, ook een wandelaar die ook de 11-stedentocht vaak loopt. hij heeft een eigen Beerenburgbrouwerij waar we wat foto's gaan nemen en een verslagje in elkaar gaan zetten. het is heel interessant dus.......zie donderdag maar weer even op deze nieuwe blog!!


Jelle, Hilda, Sem en Julian: De kinderen en kleinkinderen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten