zondag 29 november 2015

28/11: Egmond FjoertoerEen paar weken terug konden we nog een kaartje krijgen voor de Floertoer, met beide handen aangegrepen want deze tocht was vorig jaar, toen we hem voor het eerst liepen, heel mooi! Zaterdagmiddag begonen we dan ook vol 'Fjoer' aan de 'Toer' in Egmond. De tas van Snowy mee zodat ze af en toe eens kon uitrusten, want er as niet al te best weer voorspeld. Maar misschien waait het wel over dachten we! De heenweg ging voorspoedig en we hadden nog een uurtje over voor de start. Lekker bakje koffie gehad
en er was een swingend koor van wel 40 man die de stemming er goed in kregen! Alle lichtjes opgedaan, ook Snowy kreeg een paar op en 4 uur zijn we naar de start gegaan. Daar zagen we dat de lucht inmiddels betrokken was en de wind bij vlagen toenam. Om twintig voor 5 mochten we starten, ook bij de start muziek! En een warming up door de zanger. En toen het avontuur tegemoet!!  Het zou een memorabele uitvoering worden!! 

FOTO'S KLIK HIER


Mooie versierde huizen!
Aanvankelijk viel het allemaal nog wel een beetje mee, een paar kleine buitjes maar ook droge perioden. een wind die af en toe aanhaalde, maar de eerste 2 uren was het nog te belopen. We gingen voor de 'volle bak': 25km. Maar het weer werd slechter en slechter, zo slecht zelfs dat we besloten een stuk af te snijden en 19km. te doen, en dat was al lang genoeg! Je zag dat meer wandelaars stukken van de route lieten voor wat het was Vooral het stuk langs de kust was zwaar, je kon amper tegen de wind inkomen. De regen striemde als hagel tegen je gezicht en je was vaak uit evenwicht door de harde windstoten. Zelfs de camera waaide uit mijn handen en de nieuwe cameralamp raakte defect.Mensen werden stiller en zwoegden en zwoegden tegen de elementen. De regen werd steeds harder en de wind was inmiddels onverminderd stormachtig. Wij hebben de 19 km. volgemaakt maar er zijn heel veel wandelaars door politie en KNRM van het strand gehaald. Ook werden er bussen ingezet vanuit Bergen a/d Zee en mochten de deelnemers het strand niet meer op. Wij hebben doorgemodderd tot Egmond a/d Zee. We hadden 3 kilometer voor de finish nog een flinke kop warme chocolademelk gehad en besloten meteen door te lopen naar de auto. In kletsnatte kleren (de sokken en ondergoed waren ook nat) moesten we naar huis rijden, verwarming hoogste stand. De rit was ook nog link, we reden soms door plassen die het voorruit in 1 keer bedekten en ons het zicht even ontnam. We zagen toch al niet veel op de weg. Een echte spookrit! Het leek ook steeds harder tegaan regenen! Ook Snowy rilde ondanks een opknapbeurt onderweg. Ze heeft een flink stuk in de tas meegereisd en Meintsje en ik schermden haar wat af van de wind. Thuis gekomen meteen douchen en warme snert! Heerlijk, toen kwamen we pas weer wat bij. 


Mooie creaties waren er te zien
Je zou haast de tocht vergeten maar die was weer erg goed georganiseerd. Veel te zien onderweg al was de bril vaak beslagen of nat. We liepen oa. door een kerk, een abdij, zagen een kaarsmakerij, heel veel 'special escapes' onderweg en vele rijen waxinelichtjes die voor adembenemende plaatjes zorgden, prachtig versierde huizen waaraan nog een wedstrijd was verbonden etc etc.. Wij hebben niet veel foto's gemaakt, in duisternis en regen wil dat al niet zo goed maar ook de cameralamp raakte defect dus hebben we het hele setje op een gegeven moment maar opgeborgen, we hadden maar 1 doel: de finish! 

Over deze tocht zal nog lang nagepraat worden.  Zo maak je hem niet vaak mee. Hulde aan de organisatoren die een juiste beslissing hebben genomen om de mensen op te halen met bussen en van het strand af te halen. Er zouden ongelukken zijn gebeurd als ze dit niet hadden gedaan! Bedankt!!


Kunstig.....van glazen gemaakt!

Deze kanjer treffen we vaak de laatste tijd...maar weet zijn naam niet eens

In de kerk....helaas mochten geen hondjes in!

Prachtige huiscreaties! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten