zondag 22 november 2015

21/11: Grootegast Wintertocht WIK




Wintertocht:  Vandaag liepen we na enkele weken afwezigheid door familieomstandigheden weer eens een langere afstand. Meintsje had haar opgegeven voor de 20km. terwijl ikzelf (Albert) de 25km. zou lopen. Het was niet extreem druk bij de inschrijving al loopt zo'n klein café toch wel snel vol. Zo'n 387 wandelaar meldden zich aan voor de diverse afstanden. Om half 9 konden we starten en aanvankelijk liepen we in heerlijk weer de eerste kilometers. Pas na de eerste pauze werd het bewolkt en na zo'n 18km. was er wat regen. Maar dat duurde niet lang, later werd het weer droog en hielden we het droog, maar de mensen die laat waren gestart hebben nog wel een beste bui over hun heen gekregen. In de auto terug naar huis (half 3) plensde het en we hebben zelfs gehoord dat er enkele mensen door de organisatie weer naar de finish zijn gebracht! Het parcours was mooi, veel natuurschoon, ook enkele fietspaden maar de mooie paadjes hadden de overhand.



KLIK HIER VOOR  200 FOTO'S    (Als de link niet werkt zie de picasa fotoalbums in Menu)




Na 18 km. werd het bar en boos, enkele
hele zware stukken door blubber en water en op sommige plaatsen moest je heel erg uitkijken waar je je voeten neerzette. We hebben dan ook vele wandelaars even op de foto gezet tijdens deze moeilijke stukken. Hielke Pel had vorig jaar de route uitgezet en was dan ook aanwezig tijdens de tocht onderweg en bij de finish! prachtig dat hij er was! Hielke is ernstig ziek zoals de meesten wel weten. We bedanken hem en natuurlijk de WIK voor de onvergetelijke dag die we mochten beleven!! We zullen hier nog vaak over dromen!  Hier laat ik het even bij, we hebben nogal wat drukte dit weekend maarmoeten ook nog even slapen.



Graag tot een volgende wandeltocht, wij zijn volgende week in Egmond voor de Fjoertoer en heben daar heel veel zin aan! Snowy loopt ook mee en wordt een stuk gedragen. Het wordt de 2e keer dat we in Egmond de fjoertoer gaan lopen. Op Terschelling hebben we wel diverse edities meegelopen. Wij wensen jullie een fijn weekend toe,    Oant letter!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten