zaterdag 21 februari 2015

21 Hoogeveen: Weidebliktocht

Foto's HIERWeidebliktochtNa een heftig griepweekje van Meintsje gaf ze vrijdag toch het groene licht! We gingen naar Hoogeveen voor een 20km. of 30km. Die beslissing moesten we nog nemen tijdens spoedoverleg in de auto op weg naar Hoogeveen. Het regende onderweg en lange tijd won de gedachte om 20 km. te lopen het, maar naarmate we dichterbij de 'Weide Blik' kwamen veranderde dit.....we zouden voor de 30km. gaan. 

Het was de 3e blik die in het weide kon worden geworpen en de verwachtingen waren hooggespannen....600 deelnemers was het doel net als de eerste editie. Helaas viel dat iets tegen, er waren ruim 300 maar dit was natuurlijk ook te wijten aan het niet al te mooie weer en de concurrentie van enkele tochten in de regio. Na de eerste editie had de organisatie goed geluisterd naar alle opmerkingen zowel positief als negatief en de tocht groeit inmiddels uit naar een hele leuke mooie tocht met veel afwisseling en qua afstanden voor ieder wat wils!   de kortste afstand was 5 en de langste 40km. Wij kozen dus voor de 30km. Eerst een lus die via mooie natuurpaden weer naar de 'Weide blik' terugvoerde, en een 2e lus die helemaal naar Zuidwolde ging waar een pauze was ingelast bij de camping aldaar. 

Onderweg stukken opgelopen met Jifke cs die toch echt een leider misten (Theun), maar ja die zit lekker in het zonnetje in Grand Canaria en komt pas zondag 22.2 weer thuis. Jifke heeft ook erg haar best gedaan op een mooie fotoreportage, bekijk haar blog ook maar eens op de site! 

Snowy liep ook mee, maar er was weinig 'Snow' meer aan na afloop. Na een stevige douche thuis was ze weer een dametje!! Maar de tocht mankeerde niets aan: Veel afwisseling in gebied, ondergrong, zelf het weer zorgde voor afwisseling....bewolking en 2x wat regen, en zelfs nog een heel klein beetje zon!  Ûs Snowy kreeg weer heel wat bewonderende blikken en opmerkingen aan te horen.....dat de pootjes slijtten en dat ze na afloop maar ff door de wasstraat moest haalden samen met "kan ze die afstand wel aan?" de top 3! Snowy kan afstanden t/m 25 km. moeiteloos aan, ze ziet onderweg de poesjes allemaal nog wel en gaat er nog achteraan, nou dan is er nog energie over. Bovendien krijgt ze de verzorging zoals elke wandelaar: Eten drinken en rust.....en niet te gek hard lopen....is nergens voor nodig zegt ze dan...."We leven de hele week naar een wandeltocht toe en die gaan we dan NIET afraffelen"..aldus Snow!  

Bewondering was er voor de verkeersregelaars die 3 eenden even voorrang gaven op de wandelaars, ze dreigden over te steken terwijl er allemaal auto's aankwamen, maar had de verkeersregelaar ook een weide blik en zag het gevaar en begeleidde de dieren naar de overkant! Foto's ervan zijn te zien in onze fotoreportage. 


Bekijk de reportages van Jeanette en jifke ook maar eens, vooral jeanette verwachten we veel van want zij liep een thuiswedstrijd! Rest de organisatie te bedanken voor een prachtige dag en een goed georganiseerde loop...prima bepijling, goede verzorging en mooie route met veel variatie. bedankt! Oant oare kear1!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten