zaterdag 7 februari 2015

07 Kraggenburg FLAL

Foto's HIERKadoelermeertochtZaterdag 7 Februari ging de reis naar Kraggenburg voor de Kadoelermeertocht. Vroeg uit bed, Meintsje was 'tafeldame' bij de inschrijving. Hond afleveren om 7 uur bij dochter en schoonzoon en vervolgens heel rustig rijdend naar de polder want de berichten waren niet echt gunstig. Gladheid werd er voorspeld. Het viel ons enorm mee, geen rare schuivers gemaakt en niets geen gekkigheden te zien onderweg. Maar eenmaal in Kraggenburg zagen we dat de zaal maar langzaam vol raakte, het was toch nog op veel plaatsen erg glad geworden. Allerlei verhalen kwamen binnen, en sommigen moesten echt even bijkomen van de heenrit, allemaal zwaailichten, wegen die afgesloten waren, zelf mensen aangereden die bij Leek uit de auto waren gestapt en door een glijdende auto een tik kregen....het was kommer en kwel geweest voor velen! Voor ons een geluk dat we eerder waren gekomen want de gladheid is na die tijd gekomen.  Maar enfin....langzaam aan druppelden er toch nog zo'n 350 wandelaars binnen waarvan er velen laat waren door de gladheid.  

De tocht ging vanuit Partycentrum 'De Voorst' rondje Kadoelermeer wat ontstaan is na de inpoldering van de Zuiderzee. Via mooie paadjes door oa. bos; over de Zwolse Vaart en langs een mooie watergoot kwamen we in Vollenhove.... Na de 1e rust in Zalencentrum de Brught, de 40 en 50 km lopers zijn door buurtschap Moespot gekomen, passeren we interessante monumenten zoals de ruïne van het Kasteel Toutenburg, het voormalige stadhuis Oldruitenborgh, de Kleine of O.L.Vrouwenkerk, enkele van de vele monumentale panden van de lijst van historische panden, een prachtig deel van de route. De FLAL verzorgde ook een wagenrust na zo'n 19km. waar we heerlijke snert konden eten! Gezellig op de strobalen! Daarna een stuk het land in waar we regelmatig over een hek of schrikdraad moesten klauteren. Nog een stukje met ploeg Wijdbeens opgelopen, erg gezellig alleen de leider van deze ploeg kan niet tegen pomplebleden, hij is wel Fries maar ook Cambuursupporter en dan mag je niet van Pomplebladen houden blijkt. Pomplebladen en Fries Volkslied worden nauw verweven met Sc.Heerenveen en ja...dan kruip je met zn allen natuurlijk liever in een Woonskip! 

We mochten tot slot van de route nog een stukje konijnenpad lopen en ook een groepsfoto werd daar gemaakt met Ploeg Wijdbeens. Terug in de startlocatie namen we nog een biertje en toen snel naar huis, het hondje wachtte bij dochter/schoonzoon en die is nog niet helemaal gewend: ze had daar haar behoeftes alweer in de kamer gedaan, iets wat ze normaal nooit doet!  Toch wat onwennig van de baasjes zo'n dag....was ook een hele ruk voor het beestje...10 uren!

De uitzetters hebben een prima prestatie neergezet, de tocht was prachtig en zoals gewoonlijk bij de FLAL was alles weer prima geregeld! Bedankt voor al het genotene! We hebben ons weer TIGE vermaakt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten