vrijdag 1 mei 2020

30: Balkbrug Route.nl (W)

Balkbrug/Oud Avereest:  Op 30 April 2020 werd het weer hoog tijd voor een wandelingetje! Dit keer gingen we iets verder weg nml. naar het Reestdal met de plaatsen Balkbrug en Oud Avereest op de route. We gingen wederom op stap met Snowy en de bijbehorende wandel/hondekar. Drone, actioncam en fototoestel mee om voor nu en later blijvende herinneringen te maken. Het is een hobby tijdens een hobby, we hebben daardoor nog geen geraniums nodig om achter te zitten! 😁


De naam Reestdal is afgeleid van het kronkelige riviertje de Reest die dwars door het Overijsselse landschap heen kronkelt. Een prachtig gebied met bloeiende hooilanden, bossen en heidevelden en hier en daar een mooie oude boerderij!  Het is genieten onderweg, veel mooie paden door bossen. Het Reestdal is het leefgebied van verschillende dieren. Vooral ooievaars voelen zich hier thuis (..we hebben enkelen mogen zien) maar er zijn ook veel dassen en ook vossen. Een zeldzame begroeiing die je hier kan tegenkomen is het moeraskartelblad, ook wel de Orchidee van de Reest genoemd.

We deden rustig aan en hadden 3x pauze onderweg, ook even tijd om de drone te laten vliegen! David (..zo heet onze kleine mobiele drone) vloog tijdens de eerste pauze over een vennetje, de 2e keer in een heidegebied. De beelden verwerken we in de filmmontage.

Het is inmiddels vaste prik om elke week een route van Route.nl te wandelen en mogelijk ook ééntje te fietsen af en toe. Er zijn vele honderden routes op deze app dus nog volop keus. We vinden wel dat de app een must is, alleen met de routebeschrijving loop je toch snel nog wel eens verkeerd bij sommige routes. De app is super! We blijven ze filmen en fotograferen omdat we dat gewoon leuk vinden! 

Klik voor de beelden op bovenstaande linken.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten