zaterdag 5 januari 2019

05.01.2019: Oldeberkoop 1e Struuntocht

Oldeberkoop  Op zaterdag 5 Januari in het gloednieuwe jaar 2019 werden de eerste wandeltochten alweer georganiseerd! Er was volop keus! Omdat de meeste oliebollen nog vreemd in de onderbuik lagen kozen we voor een tochtje dichtbij met niet al te veel kilometers. Het ligt toch al niet in de planning om komend jaar 25-plus wandelingen te doen. 25 Kilometer is het maximum komend jaar. 
'Doelgericht Wandelen' onder de bezielende leiding van Gretha de Vries organiseert ook dit jaar weer de zgn. struuntochten, oplopend in afstand van 7 km. tot een maximum van 20 km. in Mei. Elke eerste zaterdag van de maand wordt er vanaf verschillende locaties gelopen. Het schema zie je hieronder:

05.01.2019:  Oldeberkoop / MFA  Willinge Prinsstraat 24 / 8421 PE  
02.02.2019:  Oude/Nieuweschoot / Thialf / Pim Mulierlaan 1 / 8443 DA
02.03.2019:  Nijeberkoop / Café Rest. Boszicht / Bovenweg 26 / 8422 DH
06.04.2019:  4e Struuntocht  (Nadere gegevens volgen)
04.05.2019:  5e Struuntocht  (Nadere gegevens volgen)

07.06.2019:  NACHTSWALKERSTOCHT FRYSLÂN!


Afstanden resp. 7, 10, 13, 16 en 20 km.

Opgave voor de struuntochten kan tussen 9 en 10 op de opgegeven locaties.
Kosten: 3,50 euro per keer waarvan.
Op 2 Februari gaat 2 euro per inschrijving naar Unicef!!

Bij de eerste struuntocht kregen de deelnemers een stempelkaart. 
Wie alle tochten meeloopt ontvangt een leuke attentie! 

En als je alle struuntochten meeloopt dan ben je helemaal klaar voor de Nachtswalkerstocht die in Juni wordt georganiseerd, ook door Doelgericht Wandelen. De lange afstand is daar 33 km. en de avondwandeling 15 km. Dit jaar wordt de omgekeerde route gelopen dan in 2018.

De eerste struuntocht was dus een makkie! Die 7 Km. wandelen was voor iedereen te doen en mensen die helemaal van nul moeten starten hebben hier baat bij. De route ging deels door het grote Koepelbosch dat in 1825 is aangelegd. De mooie vijverpartij, knoestige eiken en de statige beuken zijn karakteristiek voor dit bos. Aangrenzend het Reigerbos wat een meer natuurlijk karakter heeft en van waar je mooi over het beekdal van de Linde uit kunt zien.

De deelname was overweldigend! Jong en oud kwam op de tocht af ook al om de toegankelijke afstand van 7,5 km. En de reacties waren eensluidig: De struuntochten zijn een schot in de roos voor de organisatie. Prachtige route en een prima opbouw, vooral voor beginners in de wandelsport!! Er wordt nog over nagedacht om bij de laatste struuntochten ook een kortere afstand te doen. De deelnemers aan de 15 km. van de Nachtswalkerstocht in Juni hoeven immers niet zo nodig meer dan 13 a 14 km. te trainen als langste afstand. Afwachten wat de organisatie gaat doen. Na afloop was het gezellig druk in de kantine, een heel verschil met vorig jaar toen de struuntochten nog wat meer bekendheid moesten krijgen.

Voor wie niet geweest is: Jullie hebben wat gemist! 

Een prachtige eerste editie dus van de serie struuntochten: Complimenten voor de uitzetters van DW! De volgende struuntocht belooft ook weer een hele mooie tocht te worden, dan gaat de wandelcaravan naar Oude- en Nieuweschoot waar het Heidemeer en het Kerkepad 10 km. worden doorlopen. 


Neem goede schoenen mee, het Kerkepad wil hier en daar nog wel eens wat glibberen! Wij zouden naar Drente toe te lopen maar deze struuntocht smaakte naar meer en we zijn dan ook 2 Februari weer aanwezig.


Gretha bedankt voor de prachtige eerste struuntocht van 2019!!
Meintsje maakte de foto's, meer in het filmpje en later 'Mijn Album'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten