donderdag 30 augustus 2018

29.08.2018: Simmerjûnkuier nr. 6



Jubbega:  Woensdagavond 29 Augustus werd alweer de laatste Simmerjûnkuier gelopen in de serie van 6. De loopjes van ongeveer 10 km. worden georganiseerd door de geroutineerde wandelaar Getsje Postma die routes uitzet in en om Jubbega, Hoornsterzwaag en Wijnjewoude. De routes zijn elke week verschillend en erg mooi om te doen! 


Link naar ons filmpje   KLIK HIER


Op woensdag 29 augustus, de dag dat ondergetekende werd geboren maar dan wel vele jaren terug. alweer de laatste van deze zomer dus. De route was wat korter dan de vorigen omdat die weer iets langer waren. Niet zo erg want het was niet al te best weer. Er vielen enkele buien en het was triest donker weer, maar echte hoosbuien bleven uit. 

De start was iets eerder door de steeds sneller invallende duisternis (Half 7 ipv 7 uur). Niet erg want dan konden we mooi het voetbal na de wandeltocht nog zien en was er wat meer tijd voor een heerlijke verjaardagsborrel aangevuld met een hartig hapje! We waren dan ook al even na 8 uur klaar en ruim voor het voetbal weer thuis.


Getsje had zoals gewoonlijk weer een prachtige route uitgezet, TOP! We liepen stukken door Jubbega, langs de vaart en door bos, langs een hertenkamp, we zagen mooie boerderijen, hadden een prima verzorging onderweg met oa. sportdrank, en er waren natuurlijk tal van leuke dingen te zien onderweg maar zie daarvoor ons filmpje maar, daar staat een hoop op. 


Het aantal deelnemers is nog steeds niet gelijk aan die van Nijmegen maar dat moet volgend jaar toch eens wat beter worden, het is zo leuk om zulke loopjes midden in de zomer mee te doen! Ongetwijfeld staat de rem er een beetje op doordat het vakantietijd is maar dan zijn er weer meer potentiële deelnemers op campings ed. 




De wandelaars die alle tochten van de Simmerjûnkuiers hebben meegedaan ontvingen een leuke attentie, ook te zien compleet met de namen op ons filmpje. 

Getsje: de kuiers die wij hebben meegedaan waren hartstikke leuk, we hopen dat we volgend jaar nog meer van deze kuiers mee zullen doen. Ik denk dat we je mogen bedanken namens alle wandelaars!!

Oant 2019!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten