donderdag 23 augustus 2018

22.08.2018: Simmerjûnkuier nr.5

Wijnjewoude: Eindelijk konden we deze zomer eens een keer een 'Simmerjûnkuier' meedoen. Er waren inmiddels al 4 geweest in een serie van 6. De laatste woensdagavond van Juli begon de serie en de laatste wordt op 29 Augustus gelopen. Let wel op de afwijkende aanvangstijd! De laatste kuier begint niet om 19.00u maar 18.30u. De Simmerjûnkuiers worden georganiseerd door Getsje Postma en in de omgeving van Jubbega, Hoornsterzwaag en Wijnjewoude. Voor de wandelaars die alle tochten meedoen ligt er na de laatste kuier een leuke attentie klaar!

FILMLINK KLIK HIER   (Staan de foto's ook op)

Dit keer was Wijnjewoude dus het gastdorp van het 'Simmerjûnspeleton'. Veel bekende en onbekende gezichten, maar het viel ons op dat er nog niet veel meer deelnemers meedoen aan de wandeltochten dan vorig jaar. Jammer want ze zijn heel leuk en toegankelijk voor iedereen vanwege de korte afstanden. En Getsje doet erg haar best om een prachtige route in elkaar te zetten! 

Nu ook weer: We startten vanaf camping Weinterp. De route ging verder langs de Compagnonsfeart  waar door het rustige water alles dubbel op de foto kon! We liepen door mooie bossen (Kabouterbos en Berkenbosk) en in het eerstgenoemde bos zagen we prachtige houtsnijwerken van oa. Eekhoorns en Vogels. We liepen langs het zwembad van Hemrik en zagen daar ook het prachtige witte kerkje met kerkhof. 

We zagen de zon heel mooi ondergaan vlak bij het zwembad, had als nadeel dat we nog een stukje in het duister liepen. Maar dat is ook wel romantisch! Volgens ons heeft er een hele ploeg afgesneden want we kwamen onderweg een keer heel dicht bij de finish langs, daarna moesten we nog een lus maar hebben tijdens die lus geen mens meer gezien. 

De route was 10,2 km., vorige week was hij wat aan de lange kant (13+) hoorden we van enkele wandelaars die daardoor flinke blaren van hadden opgelopen 😊.

Getsje bedankt, het was leuk, mooi en prima verzorgd!  Oant oare wike! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten