zaterdag 9 juni 2018

08.06.2018: Nachtswalkerstocht


Nieuwehorne:  Dit jaar werd voor de 6e keer de Nachtswalkerstocht georganiseerd. Een tocht door de mooie omgeving van Nieuwehorne die elk jaar leuker lijkt te worden. De Nachtswalkerstocht wordt georganiseerd door 'Doelgericht Wandelen' die in Gretha de Vries een enthousiaste organisator heeft. Samen met vele vrijwilligers maken ze er elk jaar weer een steeds mooier 'kunstje' van! Muziek en entertainment wisselen elkaar af en zorgen voor een zeer onderhoudende tocht. 

De route is elk jaar anders, ook nu had de routecommissie weer haar best gedaan er een totaal andere tocht van te maken dan vorig jaar. Er waren 2 afstanden: de 30 km. en de 15km. De 30 startte om 18.00u en de 15 om 21.00u, de beide afstanden finishten dus beiden vanaf een uur of 11 's avonds in sportcomplex Udiros te Nieuwehorne. Er gaan geruchten gaan dat de startlocatie volgend jaar wel eens ergens anders kan zijn...mogelijk bij voetbalstadion Heerenveen.

Meintsje en ondergetekende (AW) waren speciaal voor deze tocht van vakantie teruggekomen. We zitten niet ver weg en 2 nachtjes thuis slapen was niet zo'n probleem. Kan er meteen even gewassen worden. We waren voor de start van de 30 km. al aanwezig om ook wat filmopnames te maken van deze afstand. We zouden zelf de drukbezette 15 km. meelopen. De Drone was ook mee al moet je wel uitkijken waar je dat ding de lucht in laat gaan, niet overal mag dat en er staan forse boetes op overtredingen. Logisch natuurlijk, er komen steeds meer drones in Nederland. We konden een paar opnames van de 30 km. maken.

Eric Lansu (Friesland Beweegt) stond bij de start met zijn inmiddels bekende attractie 11 meter langzaam fietsen, de langzaamste fietser is dus de winnaar! Dit leverde een leuk schouwspel op en meerdere wandelaars waagden even een ritje op de fiets wo. ondergetekende. Als trage sporter won ik natuurlijk de felbegeerde bidon!! 

De mooie route was grotendeels gelijk aan die van vorig jaar al waren er wel een paar dingen anders. De organisatie had erg haar best gedaan om er wederom een prachtige 'Nachtswalk' van te maken. Onderweg diverse gezellige pauzelocaties en er waren mooie dingen te zien! Zo was er een reusachtige vlinder met prachtige kleuren. De bewegingen die de vlinder maakte werden handmatig gedaan. Enkele vreemde figuren maakten het bos onveilig! Een vrouw wou ons terugsturen omdat we anders niet levend terug zouden komen en een vreemde snuiter in wolfskleren of zoiets slaakte wat onbegrijpelijke teksten uit.....Gekke figuren lopen er daar in die regio! Een antiek bandje speelde mooie liederen in het bos en natuurlijk was BROband ook weer aanwezig! Ze maakten hun belofte van vorig jaar waar en zongen en speelden het Fries Volkslied met de goede tekst, dus niet van iemand met plasproblemen!! 

Verder waren Simon en Carfunkel er weer met oa. het bekende 'Country Road'. Vele lichtobjecten onderweg die voor vele oe's en aah's zorgden. De vuurspuwers waren er ook weer wat spectaculaire beelden opleverde! Kortom er was van alles te zien onderweg.

Bij de finish ook muziek maar helaas was onze microfoon niet bestand tegen het harde geluid en de geluidsopnames hebben we in de prullebak moeten gooien. Jouke de Vries was aanwezig voor het 'voorpraatje' wat hij op de van hem bekende humoristische wijze deed. Jouke is geboren in Nieuwehorne.

Organisatie bedankt voor deze prachtige avond/nacht! It wie bjusterbaerlik!! Jullie mogen het volgend jaar weer doen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten