zondag 24 juni 2018

23.06.2018: Marathon Sneek.


Sneek:  Zaterdag 23 Juni werd alweer voor de 4e keer de marathon van Sneek georganiseerd met de toepasselijke naam 'Sneek en Meer'. Aanvankelijk zouden we niet meelopen vanwege de hoge entreeprijs maar we kregen beiden nog een kaartje aangeboden door goede bekenden uit de wandelwereld waarvoor heel veel dank! Het ene kaartje was wel voor 42 km. en dat hadden we enkele jaren al niet meer gelopen. Meintsje koos voor de halve vanuit Terhorne en ik zou er dan maar weer eens aan moeten geloven: 42,2 km.!(Geen filmafspraken met organisatie, wel klein filmpje gemaakt)

's Morgens 8 uur afgepraat bij de parkeerplaats van atletiekvereniging 'Horror' Ysbrechtum voor de overdracht van Meintsje haar kaartje bij het inschrijfbureau.  Haar kaartje had een starttijd van 13.45u. terwijl ik om 9.00u voor de hele marathon zou starten, moest dus even wat geregeld worden op het halve marathonpunt, daar zou ik voor half 1 zijn en om zo'n tijd te wachten is niet leuk natuurlijk met een bezweet lichaam. Met de bus gingen we naar de start in Sneek waar het nog heerlijk rustig was. Bakje koffie voor mijn kaartsponsor en mezelf, even een praatje hier en daar en tegen 9 uur opstellen op het podium vanwaar de start was. Syb vd. Ploeg zong met de band Virus enkele liedjes en tot slot galmde het 'You never walk alone' over de hoofden van de wandelaars heen.Veel pers aanwezig wo. de omroep (Fryslân) en overal fotografen en filmers, reden voor ons om maar 1 cameraatje mee te nemen en niet veel te filmen en fotograferen. De 42 km. was al 'dreach genoch' voorlopig! De laatste 42 dateert van de Slachtemarathon van 2016. We hebben toch nog wel wat gefilmd en we knutselen nog wel wat in elkaar, ook nog een kleine 100 foto's gemaakt.

Onderweg was het gezellig, en nu Meintsje er niet bij was het eerste stuk kwam vanzelf de éne na de andere dame naast me lopen😁. Oa. even een tijdje met Hilke Sikkema opgelopen. De route liep via Oppenhuizen. Verderop werden we overgezet met een pontje. Onderweg genoeg pauzelocaties en sommigen waren voorzien van een plaatselijke Idols-kandidaat en ook de 'Red Roses' (de 3 zingende Nachtegaaltjes) waren weer een van de partij. Alle wandelaars waren voorzien van een aantal bonnen waar je consumpties voor kon krijgen. Die varieerden van soep tot een ijsje en daarnaast werden onderweg ook nog diverse hapjes uitgedeeld zoals koek en appels. De organisatie had alles goed voor elkaar dus!

Na het eerste deel tot Terhorne kwam Meintsje dus ook meewandelen. Ook Aleida en Hennie kwamen op het parcours en die gebruikten mij als een soort Anton Heyboer want ze wilden vroeger vertrekken net als Meintsje en zeiden dat ze bij mij hoorden. Een vrijwilliger die bij de start stond aldaar was niet bestand tegen zoveel charme en liet alle dames vroeger vertrekken. Zo kon Meintsje gezellig meteen weg en hoefde ik niet te wachten. De route werd steeds mooier, het 2e gedeelte ging veelal dicht langs het Snekermeer en de natuur daar was heel mooi. Eea werd mooi ingelijst door het mooie Hollandse weer met zon en wolken. Via recreatiegebied 'De Potten' gingen we weer naar Sneek waar we nog een rondje liepen.


Dan de finish: Heel leuk op een verhoogde podium maar er werd geen 1 camera op ons gericht, ze stonden allemaal naar links gericht waar Marten van der Weijden (...de bekende lange afstand zwemmer) geïnterviewt werd. Hij is in training voor de 11-Stedentocht die hij in 1 ruk  gaat zwemmen. Voor het interview had hij een deel van de route gezwommen als training. Voor ons dus minder aandacht maar we kregen een medaille en de complimenten van een vrijwilliger.


Missie volbracht, de 42 km. weer eens gelopen al zit ik hier momenteel te typen met aardig spierpijn en een rechtervoet die niet meer zelfstandig op de vloer kan rusten. En Meintsje liep een vlekkeloze halve marathon zonder problemen. Al met al een prachtig wandel- en hardloopfestijn die qua organisatie goed in elkaar zit. Alleen vinden we hem wel duur, kosten 27 euro pp, daarnaast nog 5 euro parkeergeld maakt dus 32 euro. Voor regelmatige lopers een hele uitgave, we zullen dus geen vaste bezoekers worden van dit wandelgebeuren'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten