zaterdag 20 januari 2018

20: Onze nieuwe drone

DRONEFILMPJES onderaan dit bericht. 

Sinds begin dit jaar (2018) hebben zijn we begonnen met een nieuw speeltje: De Drone. (Phantom 3 SE). We hadden al een tijdje een drone maar die voldeed niet zo goed, er hoefde maar een vleugje wind te zijn en de Drone was weg. Bovendien waren de foto's en film van matige kwaliteit en daarom hebben we er eigenlijk niet zoveel mee gedaan. 

Ons oog viel op een Phantom 3 SE, een iets duurdere en zwaardere uitvoering ivm de drone die we al hadden. Filmpjes gezien, informatie ingewonnen en het leek wel een goede drone dus op naar Cameranu in Urk en maar ééntje ophalen. Hij moest wel wat wennen, vooral de App waarmee je hem kan bedienen was even lastig ook al omdat hij in het Engels was.

Het vliegen ging meteen vrij goed. Eerste keer gaf de drone de beelden live niet goed weer op de Mobiele telefoon, even mee om geknoeid en de tweede keer begon het er een beetje op te lijken. We filmden de eerste keren HD en de tweede keer hebben we de camerainstelling iets aangepast. Daar gaan we nog verder mee bezig. 

Het lijkt ons leuk de drone ook eens af en toe in te zetten bij wandeltochten of evenementen. Neem bij belangstelling maar even contact met ons op. De contactgegevens staan op deze site en op elk filmpje. 

Op filmpje 2 zijn beelden te zien van het Heidemeer te Heerenveen. Die omgeving is ook opgenomen in de WIK-voorjaarstocht die Meintsje en ik hebben uitgezet voor de vereniging. Samen met het aangrenzende Kerkepad is het een blikvanger voor de 10 en de 15 km. van die tocht!

Onze eerste filmpjes vind je op de volgende links:

Filmpje 2:  Heerenveen Heidemeer
Filmpje 1:  Rohel Tjeukemeer
Geen opmerkingen:

Een reactie posten