zaterdag 13 januari 2018

13: Winterwandeling Bantega

FILMLINK KLIK HIER          FOTO'S KLIK HIER


Zaterdag 13 Januari gingen we voor het eerst sinds 3 juni weer eens een 20+ wandeling lopen. In Juni was er het openluchttheater van Spannum wat tijd opslokte, daarna oa. kortere nachttochten een spooktocht, Kerstwandelingen etc. Erg leuk allemaal maar we willen nu weer eens wat langere afstanden lopen. Geen 40 km's. maar de wat relextere kortere afstanden hebben onze voorkeur ook al omdat we meestal een filmpje maken van de tochten die we doen wat natuurlijk erg ophoudt.


We lopen dan ook geen Nijmeegse 4-daagse en 11-Stedentocht etc. meer. Trouwens de Nijmeegse is voor het 3e achtereenvolgende duurder geworden en 160 euro betalen met daarnaast campingkosten wordt ons een beetje teveel van het goede. Ook FLAL-lopen en andere tochten waar de hond niet welkom is doen we niet meer mee. Het beestje moet elke keer naar een Pension zeker nu onze geweldige oppas verhuist. Ze moet dan ook 's nachts weg en de kosten zijn ook pittig, zeker als je veel wandelt. 

Maar gelukkig is er vaak genoeg een prima alternatief: De komende weken gaan we oa. naar Egmond; Exloo hondeloop en nu dus Bantega!!  Hier maakten we vorig jaar voor het eerst kennis mee en dat hebben we geweten! Het was koud en er viel natte sneeuw met een harde wind. Door de extreme weersomstandigheden hebben we toen een stukje afgesneden maar we waren nu van plan om het hele stuk (22km) uit te lopen natuurlijk. Je kon 2 afstanten lopen: 11 en 22 km. 

De winterwandeling wordt georganiseerd door de plaatselijke verenigingen in Bantega. De start was om 9 uur 's en we waren natuurlijk op tijd aanwezig om even eerder weg te gaan om maar niets te missen met filmen. Het weer was aanzienlijk beter dan in 2017. Het was droog, wel fris maar het was dan ook een winterwandeling!

De route was heel anders, we liepen dus 23 km. en passeerden oa Langelille en Schoterzijl. Wel soms wat lange stukken maar mooie wijdse blikken onderweg. Na ongeveer 5 km. splitsten de 11 en de 23 km. en op dat punt zong het koor 'Sjochersnocht' mooie liedjes mmv een draaiend rad. Wandelaars mochten een draai geven aan de muziek door aan het draaiend rad een haal te geven waar veel liedjes die het koor kon zingen opstonden. dit resulteerde in Hallelujah en 'In Neie Dei' toen wij er stonden. 'Sjochersnocht' jubileert dit jaar en viert dit in februari. Later waren er nog 2 pauzes waar lekkere drankjes en hapjes werden uitgedeeld. 

De deelname viel niet tegen, op de 23 km. liepen een kleine 100 wandelaars en de 11 km. trok zo'n 200 wandelaars naar de start. Aan de finish werden we getracteerd op een kom heerlijke snert! De wintermarkt aan de finish was minder uitgebreid dan vorig jaar maar er waren een aantal leuke kraampjes wo. een kraampje met heerlijke mixjes van gezonde dranken. Een aantal geprobeerd en het was zo lekker dat ik vergat na afloop een biertje te nemen. Het had dan ook niets meer toegevoegd! 

Al met al een prachtige wandeldag en prima georganiseerd! Bedankt organisatoren!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten